Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5 onmisbare steden aan de Côte d’Azur

Een van de populairste vakantiebestemmingen in Frankrijk met zon, zee en strand is de Côte d’Azur. Dit mondaine vakantiegebied is de plek waar iedereen met een goed gevulde portemonnee komt genieten. Ook worden er veel reclames opgenomen door het mooie natuurlijke decor. In het prachtig azuurblauwe water moet je wel een duik hebben genomen. Bovendien zijn er veel bekende steden te vinden langs de Côte d’Azur. Van echte stedentrip bestemmingen die voor iedereen betaalbaar zijn tot de steden waar beroemdheden hun jacht aanleggen. Zo is er voor ieder wat wils te vinden in dit prachtige gebied. Lees in dit blog welke steden je niet mag missen.

1. Marseille

De stad met de grootste haven mag niet ontbreken aan het lijstje met onmisbare steden. Le Vieux Port (de oude haven) is het middelpunt van de stad. De verkiezen van Marseille tot culturele hoofdstad in 2013 heeft voor veel positieve veranderingen gezorgd. Het architectonische hoogstandje MuCEM kun je ook niet aan je voorbij laten gaan. Net zoals de Notre Dame de la Garde. Vanaf hier heb je ook nog eens geweldig uitzicht over de stad! Een goede lunch heb je op het balkon terras van La Caravelle in de oude haven.

Cote d'azur havenstad Marseille

Foto: DexD via Pixabay

2. Nice

De steeds meer opkomende stedentrip bestemming Nice mag niet ontbreken aan dit lijstje. Het 7 kilometer lange zandstrand met de vele beachclubs en barren geeft je gelijk het heerlijke vakantiegevoel. Nice is een ideale stad voor een stedentrip van drie tot vier dagen. Het is een van de grootste kunststeden van Frankrijk. Pak de fiets en maak een mooie tocht door de stad langs alle bezienswaardigheden en over de boulevard. Nice zit vol terrassen waar je heerlijk kunt neerstrijken voor een verkoelend drankje.

onmisbare steden aan de Coôte d'Azur - Nice

Foto: Prosag-Media via Pixabay

3. Cannes

Beroemd van het grote filmfestival die elk jaar in mei plaatsvindt. Aan de bekende boulevard de la Croisette in het Palais des Festivals et des Congres. Deze boulevard staat vol met luxe hotels en dure restaurants. In de haven van de boulevard vind je spectaculaire dure jachten. Hier kijk je werkelijk waar je ogen uit. Langs de boulevard du Midi vind je de leukste zandstranden. De charmante en pittoreske straatje in de oude stadwijk Le Suquet mogen tijdens het bezoek niet overgeslagen worden.

Cote d'azur Cannes

Foto: hpgruesen via Pixabay

4. Saint-Tropez

Het walhalle voor alle jetsetters en de rijke burgers. De badplaats wordt bedolven onder kunstenaars en artiesten. Wat ook zeker te begrijpen is nadat je er zelf hebt rond gelopen. Bekijk de stad ook vanaf een ander oogpunt en bezoek de Citadel van Saint-Tropez. Vanaf hier heb je uitzicht over de prachtige badplaats met de haven en de zee. Vanaf hier spot je de meest dure jachten van grote wereldsterren.

Cote d'azur saint tropez

Foto: Johannesalberts via Pixabay

5. Villefrance-sur-Mer

Ben je op zoek naar een wat kleiner en gemoedelijker plaatsje voor je vakantie? Bezoek dan Villefrance-sur-mer. Een authentieke kustplaats die zich kenmerkt door alle kleurrijke huizen en de charmante vissershaven. Het mag dan wel geen stad zijn, maar zeker net zo mooi. Hier vind je het authentieke Frankrijk. Dit schilderachtige dorpje trek veel wandelaars aan die alle straatjes bewandelen en daarna genieten van de lokale specialiteiten op het terras.

Villefrance - mooiste steden aan de Côte d'Azur

Foto: bogitw via Pixabay

En door welke stad loop jij binnenkort?

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl