Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5x lokale gerechten van de Côte d’Azur voor thuis

We bevinden ons nog in de lockdown van COVID-19. Nu gaan we daar alsnog een gezellige tijd van maken. Hoe heerlijk klinkt het namelijk, om een deel van de Côte d’Azur naar Nederland te halen? Deze zonnige regio in het zuiden van Frankrijk staat vooral bekend om zijn overheerlijke visgerechten. Natuurlijk is dat niet het enige wat te ontdekken valt. Wil je graag inspiratie gebruiken om de zonnige Franse dagen naar Nederland te halen? Lees dan lekker mee om achter de 5x lokale gerechten van de Côte d’Azur te komen!

Een frisse salade Niçoise

Een salade niçoise, is een vrij algemeen bekend gerecht. Vandaar dat dit gerecht zeker niet mag ontbreken in de 5x. Wellicht heb jij zelf dit gerecht al een keer in Nederland geproefd, alleen aan de Franse Rivièra weten ze pas echt hoe je dit gerecht moet bereiden. Elke kok geeft er vaak zijn eigen draai aan, maar de basisingrediënten blijven hetzelfde. Je hebt rauwe groenten, sla, tonijn en olijven nodig. Met deze ingrediënten en wellicht extra toevoegingen, maak je een overheerlijke salade niçoise.

Salad

Foto van Jasmin Schreiber via Unsplash

Water in de mond leggende Bouillabaisse

Van overgebleven vissen, wordt bouillabaisse gemaakt, wat natuurlijk best apart klinkt. De vissen worden namelijk gekookt en de bouillon die hierdoor ontstaat, wordt gegeten met brood. Bouillabaisse is eigenlijk een soort vissoep, met allerlei verschillende vissen en Provençaalse kruiden. Zodra je een visliefhebber bent, wordt dit gerecht extreem aangeraden!

Een andere soort pannenkoek, genaamd Socca

Naast alle visgerechten, is socca ook een must try! Socca is eigenlijk een soort pannenkoek, alleen gemaakt van kikkererwtenmeel, water en olijfolie. Dit is een typisch, makkelijk en snel tussendoortje. Bijvoorbeeld in Nice kan je deze specialiteit op elke hoek van de straat halen. Gaan jullie dit thuis uitproberen?

Pannenkoek 5x typische gerechten Côte d'Azur

Foto van Manjunath Kammar via Unsplash

Een “gezonde” Fruits de Mer

Op een terrasje aan de Côte d’Azur geniet je heerlijk van verse fruits de mer. Dit zijn allerlei zeevruchten: van oesters tot gamba’s. Maak met het gezin allerlei heerlijke ’tapas’ en er valt direct te genieten!

De welbekende Ratatouille

De meesten zullen de film Ratatouille wel kennen. Hier maken ze ook het welbekende gerecht Ratatouille. Dit meesterwerk wordt ook veel gemaakt aan de Côte d’Azur, het is een specialiteit uit de Zuid-Franse keuken. Dit gerechtje is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond! Ratatouille is een groentestoofpotje, dat een extra bijzondere smaak krijgt door toevoeging van rode wijn. Verder kun je in dit gerecht de groenten courgette, aubergine, tomaat, ui en paprika verwachten.

Welk gerecht ga jij thuis uitproberen?

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

CotedAzur.nl