Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

5x de mooiste golfbanen aan de Côte d’Azur

Wanneer je van golfen houdt, dan voel je je zeker thuis aan de Côte d’Azur. Deze regio heeft namelijk wel 62 golfbanen. En ondanks dat dit natuurlijk fantastisch is, snappen wij ook dat dit een beetje overweldigend kan zijn. Want naar welke golfbaan moet je nu gaan? Daarom heb ik de vijf mooiste golfbanen aan de Côte d’Azur voor jou op een rijtje gezet.

Golfbanen aan de Côte d'Azur

Foto: Court Prather via Unsplash

Bebost en beschermd gebied

Na een autoritje van 10 minuten van Cannes ben je bij Golf Country Club de Cannes Mougins. Deze 18-holes golfbaan is voornamelijk erg bekend onder de Fransen. De baan is uitdagend voor elk speelniveau, dus ook de onervaren golfer kan hier een balletje slaan. Het prachtige beboste gebied, de rivier die het parcours doorkruist en de mooie vergezichten maken deze golfbaan tot één van de mooiste van de Côte d’Azur.

Golfbal - golfbanen aan de Côte d'Azur

Foto: George Bougakov via Unsplash

Uitzicht over de baai van Saint Tropez

Rondom Sainte-Maxime vind je 18 prachtige golfbanen, maar deze staat toch wel hoog in het favoriete lijstje. De 18-holes baan van Sainte-Maxime Golf ligt tussen de Middellandse zee en het kurkeiken bos. De grote hoogteverschillen van de baan brengen natuurlijk een groot voordeel met zich mee. Je hebt hier één van de beste uitzichten over de baai van Saint Tropez!

Heuvelachtig en gevarieerd parcours

Een andere prachtige golfbaan in de buurt van Sainte-Maxime is Beauvallon. Deze baan is wat rustiger, waardoor er extra genoten kan worden van het golfen. Ook hier heb je prachtig uitzicht over de baai van Saint Tropez. De 18-holes bieden veel variatie en het heuvelachtige gebied zorgt voor een opvallend parcours.

Golfen - Golfbanen aan de Côte d'Azur

Foto: Erik Brolin via Unsplash

Tussen de pins parasols

Op zoek naar een golfbaan waar je het hele jaar door kan golfen? Dan is Golf de l’Esterel de ideale golfbaan voor jou. Deze baan is namelijk het hele jaar door open. De golfbaan ligt aan de voet van het Esterel gebergte tussen de pins parasols (parasol dennenbomen). Een prachtige locatie dus!  

Beste golfbaan aan de Côte d’Azur

Eén van de meest prestigieuze golfbanen vind je in het hart van de Provence. Golf de Barbaroux ligt in een mooie, bosrijke omgeving en is ontworpen door de beroemde Amerikaanse architect Pete Dye. Het is een mooie, maar ook lastige baan met veel meertjes en waterpartijen. Deze golfbaan is waarschijnlijk de beste in de regio Côte d’Azur en staat op nummer 42 in de top 50 Europese parcours door Golf World.

Besloten naar welke golfbaan je wil, maar nog op zoek naar een overnachtingsplek in de buurt? Bekijk ons aanbod en vind een passende accommodatie.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl