Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Back in the days: het filmfestival in Cannes

Het is weer zover, in de derde week van mei kan iedereen weer genieten van de filmsterren die over de rode loper paraderen. 17 tot en met 28 mei 2017 zal het wereldberoemde filmfestival in Cannes plaatsvinden. Het filmfestival in Cannes is hét filmfestival waar menig celebrity aanwezig is om te stralen op de rode loper. En dan hebben we nog niet gesproken over de afterparties op het strand.  Maar hoe is het filmfestival in Cannes eigenlijk begonnen?

 

Hoe het allemaal begon

Het internationale filmfestival wordt jaarlijks gehouden in de Franse luxueuze badplaats Cannes aan de Cote d’Azur in het Palais des Festivals et des Congrès. Dat het filmfestival een event van allure is, is één ding wat zeker is. Na de Tweede Wereldoorlog  werd het filmsfestival al snel opgericht, namelijk in september 1946. De eerste jaren van het filmfestival verliepen stroef, vanwege geldproblemen. Later hefte het commerciële succes van het filmfestival de geldproblemen op. Daarnaast was het festival eigenlijk een soort tegenhanger van Hollywood. Het filmfestival in Cannes wilde Europese filmmakers een podium geven. De films werden beoordeeld op kwaliteit.

Ontwikkeld

Tegenwoordig zijn ook veel filmsterren uit Hollywood aanwezig en worden ook veel films uit Hollywood beoordeeld. Het filmfestival krijgt mede daarom elk jaar veel aandacht, zowel van wereldwijde media als belangstellenden. Ieder jaar reizen dan ook veel bezoekers af naar het prestigieuze Cannes, om een glimp van zijn of haar favoriete filmster op te vangen op de rode loper en in de hoop op – als klap op de vuurpeil – tussen  Scarlett Johansson, Kylie Minogue en Brad Pitt op het strand te dansen. Naast de vele acteurs en actrices, zijn op het wereldberoemde filmfestival ook veel regisseurs en filmproducenten te vinden. Allemaal zijn ze in de hoop op een prijs. De grootste prijs die wordt uitgereikt is de Palme d’Or. Deze prijs gaat naar de beste film.

Dit jaar vindt de 70ste editie plaats van het filmfestival in Cannes. Een goed excuus om een ticket te boeken naar het luxueuze Cannes en het filmfestival bij te wonen en niet te vergeten te dansen tussen de filmsterren.

Lees hier mijn ervaring van het filmfestival vorig jaar toen ik zelf in Cannes was!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

International & Spa

Familie de Raadt, 23 september 2016

Fijne vakantie!

Ik vind het een fijne camping vooral de ligging op die pier, vind ik wel wat hebben. In de omgeving kun je goed kitesurfen en gewoon surfen. Soms wanneer er geen wind is is het een relaxt strand.

Bezocht International & Spa met gezin.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl