Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs
7

l’Arquet

Bouches du Rhône

  • Zwembad met apart kinderbad
  • Animatieprogramma voor jong en oud
  • Moderne stacaravans

Camping l’Arquet is een echte familiecamping. Overdag worden de kinderen door het animatieteam vermaakt en ’s avonds kun je met hele gezin genieten van een avondshow. Het zwembad met aangrenzend terras is echt een plaatje. Terwijl je ligt te dobberen, kijk je uit over de Middellandse Zee!

Terwijl je in het zwembad of bubbelbad ligt, kijk je uit over de Middellandse Zee… Dit begint natuurlijk al goed! Naast een schitterend zwembad beschikt l’Arquet ook over een heleboel andere faciliteiten die je een onbezorgde vakantie gaan bezorgen.

Faciliteiten op l’Arquet

De camping bevindt zich dus naast de Middellandse Zee en op 300 meter van het terrein vind je het strand en leuke baaitjes. In deze baaitjes kun je heel mooi snorkelen! Op camping l’Arquet is er in de maanden juli en augustus animatie voor jong én oud. Overdag organiseert het animatieteam leuke activiteiten voor de kids en ’s avonds staan er vaak leuke optredens op het programma. Dit maakt deze camping tot een echte familiecamping. Daarnaast beschikt de camping over een algemeen sportveld (hier kun je o.a. tafeltennissen) en een restaurant waar je lekker kan eten.

Accommodatie

Je hebt de keuze uit twee soorten stacaravans. De stacaravan Grand Large is geschikt voor vier personen en is modern ingericht. Er zijn twee slaapkamers en je krijgt je eigen terras met tuinmeubilair. Ideaal om ’s avonds buiten eten!
De stacaravan Corail is geschikt voor zes personen en beschikt over 3 slaapkamers. Ook in deze stacaravan is de inrichting modern en krijg je een eigen terras met tuinmeubilair.

Omgeving

Tijdens je verblijf op deze camping moet je zeker eens met het treintje naar Marseille gaan. Deze vertrekt vanaf het station la Couronne en loopt langs de kust naar Marseille. De haven van deze stad is natuurlijk een echte bezienswaardigheid hier. Daarnaast kun je hier ook goed winkelen hier!
De camping ligt in de buurt van het plaatsje Martigues, ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd. Kleurrijke huisjes, schattige grachtjes, kanalen en bruggetjes en aan de kade van die witte bootjes die een mooi contrast vormen met het kristalblauwe water. Een plaatje! De geschiedenis van deze plaats gaat ver terug. Zo zou dit gebied al honderden jaren voor Christus bewoond worden door een Keltisch-Ligurische stam en later bezet worden door de Romeinen.
Ook in het plaatsje Arles vind je overblijfselen van het Romeinse tijdperk. Kinderen gaan dit zeker leuk vinden!

l’Arquet op de kaart

Toon op kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

CotedAzur.nl