Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Cannes Yachting Festival

Sfeer proeven bij hét grootste botenfestival van Europa

De 39ste editie van het Cannes Yachting Festival

Cannes Yachting Festival

Eind augustus lijkt het einde van de zomer nabij, maar in Cannes niet, dan begint hét botenevent van het jaar. In september transformeert de haven van Cannes tot een waar botenparadijs, voor botenliefhebbers van jong tot oud. Dit jaar was het de 39ste editie van het Cannes Yachting Festival. Het jaarlijkse event trok dit jaar maar liefst 630 boten, waarvan 191 nieuwe modellen en een overdosis zon.

can1     can2

Luxueuze jachten, enorme zeilboten, catamarans, motorboten, rubberboten, noem het maar op en ze hebben het bij het Cannes Yachting Festival. Het botenfestival biedt een groot aanbod van verschillende soorten boten. Naast de honderden boten, zijn er nog honderden accessoires waar je niet op uitgekeken raakt. Denk hierbij aan glijbanen die je achter de boot kunt monteren, grote waterbanden of waterskies. En als je dan een jacht hebt gekocht, wat accessoires hebt kunnen bemachtigen, dan is het zelfs mogelijk om met deskundig advies de boot te verzekeren bij het Yachting Festival.

can3     can5

Het speciale is dat het Yachting Festival deels wordt gehouden in het Palais des Festivals van Cannes, waar jaarlijks ook het wereldberoemde filmfestival wordt gehouden. Het is dus extra bijzonder om even een kijkje binnen te nemen. Alles is getransformeerd tot een waar walhalla met diverse accessoires. Je zou bijna vergeten dat Brigitte Bardot – mijn favoriete stijlicoon – er meerdere malen heeft gelopen en geshined op de rode loper. Als klap op de vuurpijl mochten we een boottocht maken op de Catamaran Bavaria 46 open. Met aardige hoge golven was dit een unieke belevenis.

can6   can7

Als je duizelig bent van alle boten, dan is er altijd nog het naastgelegen strand en zijn er diverse strandtenten. Hier is het mogelijk om een verfrissend drankje te drinken, lekker in de zon te relaxen of een duik te nemen in de zee. Als het weer tegenzit, is er altijd nog de mogelijkheid om te gaan winkelen in het naastgelegen centrum. Aan de boulevard zijn alle dure winkels van Chanel tot Max Mara tot Louis Vuitton te vinden. Maar als jouw gat in je hand te groot is geworden, zijn er nog meer straten met commerciële winkels zoals H&M, Zara en Pull & Bear. Alles op kleine loopafstand, dus super makkelijk!

can8   can9

Als de zon ondergaat en de avond gaat beginnen, wordt de boulevard verlicht. De strandtenten lopen vol en iedereen is fashionable gekleed. Let wel op, sommige strandtenten zijn op invitatie. Maar niet getreurd, paraderen over de boulevard is ook zeker geen straf. Alle boten zijn verlicht in de zee en worden één voor één gepresenteerd met een grote lichtspot die op de boten is gericht.

can10

Al met al is het dus een echte ervaring om het Yachting Festival bij te wonen in Cannes. Het festival bijwonen is heel simpel: online zijn tickets verkrijgbaar (om de rij bij binnenkomst te omzeilen), maar tickets zijn natuurlijk bij het festival zelf ook te koop. Kan je geen genoeg krijgen van het botenfestival? Dan kan je nog nagenieten van een virtuele tour via de internetsite van het Yachting Festival.

Volgend jaar is het een extra speciale editie van het festival, namelijk de 40ste editie. Tot volgend jaar!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Les Prairies de la Mer - CotedAzur.nl

Les Prairies de la Mer

Grimaud

  • Direct aan het strand
  • Levendige familiecamping
  • Animatie voor het hele gezin

Camping Les Prairies de la Mer aan de Côte d'Azur is echt een “alles-in-één” camping waar het hele gezin zijn draai kan vinden.

CotedAzur.nl