Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De Côte d’Azur op de fiets verkennen

Niet alleen voor een strandvakantie, maar ook voor een actieve vakantie kun je terecht aan de Côte d’Azur. Het is namelijk ontzettend leuk om de omgeving van de Côte d’Azur op de fiets te verkennen. Zowel de geoefende mountainbiker als degene die een ontspannen route wil volgen, kan in dit gebied terecht. De beste routes? Ik zet ze voor je op een rij.

De natuur in

Wie ervan houdt om rustig door het groen te fietsen, kan het beste de grote steden even verlaten om de prachtige natuur die daarachter ligt te ontdekken. Zo is de vlakte van Sault een populaire plek voor fietsers, omdat je hier een mooie lavendelroute kunt fietsen zonder al te veel hoogteverschil. Wat dichter bij de kust kun je een korte maar prachtige route volgen tussen de dorpen Mougins en Valbonne. Hier ligt namelijk het natuurpark La Valmasque. Vergeet ook zeker niet de dorpen zelf te bewonderen met hun kleurrijke huizen en middeleeuwse straten.

Côte d'azur op de fiets - Provence

Foto: Léonard Cotte via Unsplash

Uitdagende routes

Op zoek naar wat meer uitdaging? Dan ligt één plek natuurlijk voor de hand: de Mont Ventoux. Met zijn bijna 2.000 meter hoogte is deze berg een echte uitdaging voor de geoefende mountainbiker. Je kunt vanuit verschillende plekken beginnen aan de klim, zoals Sault of Bédoin. Er zijn verschillende routes te vinden, uiteenlopend van 20 tot meer dan 100 kilometer. Zorg wel voor een goede fietsuitrusting voor je aan zo’n tocht begint, want het is zelfs voor de geoefende fietser een behoorlijke uitdaging.

mont ventoux

Foto: JULIENDavid via Pixabay

Een andere uitdagende route is die van de Grand Canyon du Verdon. Terwijl jij steeds hoger in de bergen fietst, zie je onder je de rivier de Verdon kronkelen. Een adembenemend uitzicht!

Côte d'azur op de fiets - Gorges du Verdon

Foto: ToNic-pics via Pixabay

Ben je niet zo’n geoefende mountainbiker, maar wil je toch graag wat meer uitdagende routes proberen? Dan kun je eens kijken naar elektrische fietsen. Zo kun je toch op grotere hoogte komen, zonder volledig aan het einde van al je krachten te zijn. Ideaal toch?

Door de stad

Behalve de natuur verkennen, is het natuurlijk ook leuk en ontspannend om de steden van de Côte d’Azur op de fiets te verkennen. Bezoek populaire grote steden als Nice, Cannes, Toulon en Marseille, maar ga ook eens naar de wat kleinere plaatsen als Théoule-sur-Mer en Le Lavandou voor de gezellige sfeer en de tropische stranden. Een leuke route is vanuit Nice naar Villeneuve-Loubet, zo’n 17 kilometer langs de kust. Tijdens deze route kom je langs Cagnes-sur-Mer, een klein stadje met veel geschiedenis. Zo kun je hier Château Grimaldi bezoeken, ooit gebouwd door de eerste vorst van Monaco.

Côte d'azur op de fiets Nice

Foto: Valentin Rechitean via Unsplash

Ken jij ook nog zo’n mooie route aan de Côte d’Azur? Laat het ons weten!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl