Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De Lérins-eilanden: Sainte-Marguerite & Saint-Honorat

Aan de Côte d’Azur en vlakbij de kust van Cannes vind je de Lérins-eilanden, ook wel Îles de Lérins genoemd. Het is de ideale plek voor een uitstapje vanaf Cannes als je op zoek bent naar rust. Met de boot sta je namelijk binnen een aantal minuten op één van deze prachtige eilanden. De kleinere eilanden Saint-Ferréol en de la Tradelière zijn onbewoond en niet bereikbaar. Alleen de eilanden Sainte-Marguerite en Saint-Honorat zullen daarom uitgelicht worden.

Île Sainte-Marguerite

Met een lengte van 3 kilometer en een breedte van 900 meter is Sainte-Marguerite het grootste eiland dat behoort tot de Lérins-eilanden. Bij aankomst kom je terecht in een bosrijke omgeving die ideaal is voor wandelingen. Dit komt ook doordat fietsen, brommers en auto’s hier niet toegestaan zijn. Onderweg zie je de vele parasoldennen en eucalyptusbomen die het eiland rijk is. Daarnaast is Fort Royal, waar het eiland bekend om is geworden, zeker de moeite waard om te bezoeken. In deze voormalige gevangenis kan je nog een aantal cellen bekijken, waaronder die van de mysterieuze man met het ijzeren masker. De verhalen gaan rond dat niemand ooit zijn gezicht heeft gezien, omdat hij een zwart fluwelen masker droeg. In latere versies is dit veranderd naar een ijzeren masker. In het overige deel van het gebouw is een museum opgericht. Hier kan je onder andere delen van scheepswrakken bewonderen.

Fort De Lérins-eilanden

Foto: brunoattuyt1 via Pixabay

Île Saint-Honorat

Het eiland Saint-Honorat is bijna twee keer zo klein als Sainte-Marguerite. Toch is het het tweede grootste eiland van de Lérins-eilanden. Het heeft een lengte van 1.5 kilometer en is 400 meter breed. Ook hier tref je een indrukwekkende, ongerepte natuur aan. Het eiland is vernoemd naar Saint Honoratus, een kluizenaar die zich in het jaar 410 op het eiland vestigde. Hierdoor werd het eiland voor het eerst bewoond. Zijn volgelingen hebben hem echter vergezeld, waardoor er een geloofsgemeenschap ontstond. Hieruit is de echte eyecatcher van het eiland ontstaan: de Abdij van Les Lérines. Je kan hier op retraite komen, wat inhoudt dat je afgesloten van de wereld leeft om te achterhalen wie je bent. Je kan ook kiezen voor een rondleiding door deze indrukwekkende Abdij. Het voelt alsof je even terug in de tijd gaat. Tegenwoordig wonen er nog om en nabij 30 Cisterciënzer Monniken op het eiland.

De Lérins-eilanden

Foto: beau1 via Pixabay

Kortom, de Lérins-eilanden Sainte-Marguarite en Saint-Honorat zijn de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de Côte d’Azur en te genieten van de rust in een prachtige, groene omgeving.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

7

Le Dramont

Familie Hulstein, 26 september 2016

Prima uitvalsbasis

Kleine camping, mooi gelegen, prima uitval om de omgeving te bekijken zoals St Rafaël, Saint Tropez en de dorpjes in de omgeving.

Bezocht Le Dramont met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl