Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een bijzondere ontmoeting in Mougins

In mijn vorige blog vertelde ik over mijn reis naar de Côte d’Azur  voor mijn GO d’Azur boek. Mijn reis zet zich voort naar Mougins. De favoriete stad van Picasso, Léger, Churchill en Elisabeth Taylor, hoog gelegen tussen Cannes en Valbonne. In dit blog neem ik je opnieuw mee en vertel ik je alles over mijn ervaring in Mougins.

Pablo Picasso is overal. De plaatselijke bewoners zijn duidelijk trots op het cultureel erfgoed van wereld’s meest bekende kunstenaar. Hij leefde samen met zijn muze Jacqueline Roque en overleed in april 1973 op zijn landgoed in Mougins.

Beeld Picasso - Cotedazur

Een rondleiding door Mougins

Eva van Leer (ceramiste) haalde me op van het station en het begon onmiddellijk hevig te hozen. Het weer in juni was onvoorspelbaar gemeen in de Côte d’Azur. Na een overstroming te hebben voorkomen, door letterlijk zandzakken voor deur te leggen, gaf Eva een rondleiding door haar woonplaats.

Eva van leer - cotedazur

Mougins is een stadje vol galeries met ceramiek, schilderijen en lokale producten. Wat mij opviel was dat veel galeries een redelijk kitsch gehalte hebben. Het werk van Eva vormt daar zeker een uitzondering op.

Kunst in Mougins - Cotedazur

Het werk van Eva laat zich moeilijk grijpen, ook al zou je de objecten continue willen strelen. Haar vazen, schalen, servies zijn van een esthetisch karakter met soms grillige maar ook strakke vormen. De objecten lijken direct opgegraven uit de aarde, waarna ze zich hebben gevormd in Eva’s handen. Magisch!

keramieke kunst van Eva - Mougins - Cotedazur

Eva hanteert het ceramische RAKU proces. Raku stoken is een van oorsprong Japanse techniek waarbij het glazuur van een werk (sterk) craqueleert. Het craquelé is zwart van kleur.

Mougins - Eva - Cotedazur

Eva heeft mij heel gastvrij en warm ontvangen. A friend for life. Neem gerust even een kijkje op haar website: www.evanvanleer.com

Benieuwd naar de rest van mijn avontuur aan de Côte d’Azur? Binnenkort volgt blog nummer drie op dit blog! 

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Résidence Les Gemeaux

Familie Caessens, 26 september 2016

Alles was uitstekend!

Alles was uitstekend. Tips in de omgeving zijn het strand, centraal gelegen, genoeg te zien, cafe’s en restaurants.

Bezocht Résidence Les Gemeaux met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl