Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Filmfestival Cannes

Heb je altijd al eens de grootste van de grootste filmsterren willen zien? Dat kan tijdens het prestigieuze Filmfestival in Cannes. Het Filmfestival in Cannes wordt jaarlijks in de derde week van mei georganiseerd, waar filmproducenten de kans krijgen om hun nieuwe films te presenteren.

Soort films

Het Filmfestival van Cannes is bedoeld voor iets minder bekende filmproducenten om meer publiciteit voor hun films te krijgen. De films die te zien zijn tijdens het festival, zijn vooral gericht op arthouse. Arthouse films zijn korte en artistieke films die gemaakt zijn met een lager budget. Ben je toch geen fan van arthouse films? Geen probleem, er zijn genoeg andere genres zoals komedie, thriller, documentaires en zelfs horror!

Waar?

De films worden op verschillende locaties in Cannes afgespeeld. De bekendste locatie is toch wel het Palais des Festivals et des Congrès aan de boulevard de la Croisette. Deze locatie is wereldberoemd door de welbekende rode trappen. Hier maken ook de grootste filmsterren en regisseurs hun entree! Om een film te kijken in het Palais des Festivals et des Congrès heb je helaas wel een kaartje nodig. Maar waar je geen kaartje voor nodig hebt is de Cinéma de la Plage. De Cinéma de la Plage is een openluchtbioscoop op het strand waar je elke avond een film kunt kijken.

Prijzen

Elk jaar wordt door een professionele jury een aantal prijzen uitgereikt. De Palme d’Or (de Gouden Palm) is de grootste prijs die een regisseur kan winnen tijdens het Filmfestival. Deze werd dit jaar gewonnen door de regisseur Hirokazu Kore-eda, met de film Shoplifters, een echte aanrader! Naast de hoofdprijs zijn er prijzen zoals beste regisseur, beste actrice/acteur, de Grand Prix, de Prix du Jury en de Caméra d’Or.

Ook Nederland viel dit jaar eindelijk in de prijzen met de film Girl. Girl is een film van de Belgische regisseur Lukas Dhont en is gecoproduceerd door Topkapi Films, een Nederlands productiehuis. De film won zowel de Caméra d’Or (prijs voor beste debuutfilm), de Queer Palm (de Roze Palm voor beste LHBT-film) en de prijs van de internationale filmcritici. Ook is deze film een echte aanrader!

Ben jij er volgend jaar bij tijdens de 72editie van het Filmfestival Cannes?

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl