Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Gorges du Verdon

Men noemt De Gorges du Verdon ook wel de Grand Canyon du Verdon en dit gebied is beslist de moeite waard om te bezoeken tijdens een tripje naar de Cote d’Azur. Het is een kloof op de grens van Var en Alpes-de-Haute-Provence en is uitgesleten door de Verdon rivier. Met een lengte van wel 25 kilometer en 700 meter hoge imposante rotswanden, is het de grootste kloof van Europa.

Gorges du Verdon

Indrukwekkende wandeltochten

De Gorges du Verdon staat bij veel Nederlandse toeristen terecht op de bucket-list, want het is een prachtig wandelgebied. Volgens sommigen zelfs het mooiste wandelgebied van Frankrijk. Op het eerste gezicht lijkt de kloof misschien moeilijk om te voet te verkennen. Gelukkig bezit het gebied bezit maar liefst 1.000 kilometer aan wandelpaden die duidelijk zijn aangegeven. Daarnaast zijn er op diverse plekken goede wandelkaarten te verkrijgen, bijvoorbeeld bij het bezoekerscentrum of online. Wandelaars kunnen bijvoorbeeld de Sentier Martel nemen, een populaire avontuurlijke route van 14 kilometer lang. Ook de Sentier l’Imbut is zeker het proberen waard. Hier ontdek je tijdens een 12 kilometer lange tocht de rust en eenvoud van het gebied.

Onderweg kom je talloze opvallende bezienswaardigheden tegen. Alleen al het kalksteenlandschap dat iedere dag verder afslijt is indrukwekkend. Als je geluk hebt, spot je zelfs nog verschillende wilde dieren of vind je fossielen, zoals zeekoeien. Een andere must-see is Lac de Sainte Croix. De Verdon rivier ontspringt op 25.000 meter hoogte tussen de bergen en verdwijnt uiteindelijk in dit enorme groenblauwe stuwmeer.

Gorges du Verdon

Voor de sportievelingen

Lac de Sainte Croix leent zich perfect voor verschillende sportactiviteiten. Voor de echte waaghalzen kun je er bijvoorbeeld bungeejumpen. Vanaf de Pont de l’Artuby, een brug van 182 meter hoogte, kun je zelf de sprong in het diepe maken of toekijken hoe anderen deze activiteit van hun lijstje afstrepen. Ondertussen geniet je van het prachtige uitzicht.

Voor de waterliefhebbers is raften op de Verdon rivier bij uitstek een geschikte activiteit. Zowel beginnende als gevorderde rafters kunnen de rivier vanuit hun bootje ervaren. Voor wie het raften graag een keer wil ontdekken, kan kiezen voor Class I. Maar voor de echte uitdaging, is Class V aan te raden. Deze route van Point Sublime naar Pont de Caletas is met haar hoge stroomversnelling een van de heftigste ter wereld.

Wanneer dit allemaal iets te avontuurlijk is en je het gebied liever op je gemakje wilt ervaren, kun je de bergweggetjes ook met de auto verkennen. De immensheid van de Gorges du Verdon is vanuit de auto goed te zien, aangezien aan beide kanten van de wegen diverse uitkijkpunten liggen. Zo kun je ten noorden van de Verdon de mooie Route des Crêtes vinden en zie je aan de andere kant de indrukwekkende Corniche Sublime. In totaal is het ongeveer 100 kilometer rijden. Het is dus een dagvullend programma, maar zeker de moeite waard!  

Kortom, Gorges du Verdon is met haar vele mogelijkheden de perfecte plek voor zowel de sportieve avonturier, als voor toeristen die de rust van de natuur opzoeken. Dit is een plek die niet op je bucket-list mag ontbreken!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl