Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Grasse en de Parfumindustrie

Grasse, een iets minder bekende stad in Zuid-Frankrijk, is ook onderdeel van de Côte d’Azur. Vroeger was Grasse bekend om zijn handschoenateliers. Vanaf de 16e eeuw werd het een trend om de handschoenen te gaan parfumeren. Het parfumeren van handschoenen heeft geleid tot het feit dat Grasse nu dé parfumstad is van Frankrijk. De parfumindustrie vindt voor méér dan 60% plaats in Grasse. Om deze reden trekken jaarlijks veel toeristen naar Grasse toe om meer over de parfumgeschiedenis en de geuren te ontdekken. Grasse is dus vooral bekend om de parfumindustrie. De parfumindustrie in Grasse bestaat uit drie parfumhuizen: namelijk Fragonard, Galimard en Moulinard.

In Grasse staat één van de grootste musea die de parfumhistorie laat zien in het Internationaal Museum van de Parfumerie. Het museum gaat 4000 jaar terug in de tijd. In het museum kan je de parfumindustrie ontdekken door de jaren heen. Niet alleen parfum komt in de musea aan bod, ook make-up, zeep en andere cosmetica worden uitgelicht. Bij de binnenkomst word je als bezoeker ondergedompeld in verschillende geuren van de Oudheid tot aan het heden. In het museum kom je meer te weten over het maakproces van de diverse soorten parfum. Hierbij moet je denken aan de grondstoffen die worden gebruikt, maar ook aan de extractie die verbonden is met de parfum. Elke tijdsperiode heeft zijn eigen producten en geuren waarmee zij in die tijd werkten. Als bezoeker reis je door de jaren heen en kom je meer te weten over de bijpassende geuren in de verschillende tijdsperioden.

In de verschillende musea is het mogelijk om een rondleiding te krijgen, zowel in het Frans als in het Engels. En als je echt verliefd op een geur bent geworden, dan is het mogelijk om verschillende soorten parfum te kopen. Ook zijn er tal van andere leuke cadeautjes om mee te nemen.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
10

Le Fréjus

Familie Ruigrok, 4 januari 2017

Fantastische vakantie gehad!

Wij hebben een fantastische vakantie gehad! Onze caravan was super! Prachtige ligging onder de bomen. Winkeltje prima voor de kleine dingen en heerlijke broodjes! De beveiliging was prima! Fijn gevoel dat er een grote poort dicht ging na 10 uur ’s avonds. Onze 3 tieners hebben zich prima vermaakt!

Bezocht Le Fréjus met oudere kinderen.

Bestemming bekijken

Pagina delen

CotedAzur.nl