Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Cijfers en feiten

De Côte d'Azur zit bomvol prachtige steden. Genieten van het mooie weer en tegelijkertijd nieuwe plekken ontdekken.

Om je alvast kennis te laten maken met de Côte d’Azur hebben wij een aantal cijfers en feiten over de regio onder elkaar gezet. Zo krijg je alvast een goed overzicht van de prachtige vakantiestreek!

Een heerlijk klimaat

Om te beginnen, een niet geheel onbelangrijk pluspunt van de Côte d’Azur: het weer. Het gebied kent een mediterraan klimaat met gemiddeld zo’n 3000 zonuren per jaar en ‘s zomers een gemiddelde temperatuur van 30 graden. In de winter daalt de temperatuur niet onder de 10 graden. De naam Côte d’Azur betekent letterlijk Azurenkust, vrij vertaald naar het prachtige azuurblauwe water wat je hier ziet.

Steden

De oppervlakte van de Côte d’Azur telt zo’n 31.000 km² en 5 miljoen inwoners. De hoofdstad is Marseille, andere interessante steden zijn Arles, Avignon, Antibes, Cannes, Nice, Saint-Raphaël en Toulon. Deze steden zitten vol historie  en hebben een grote variatie aan bijzondere monumenten en musea.

Filmfestival

In de lente vindt het welbekende Filmfestival plaats in Cannes. Elk jaar verdriedubbelt de ‘’bevolking’’ van de stad hierdoor. Er komen namelijk zo’n 120.000 bezoekers op af. Hiervoor worden maar liefst 700 politieagenten en 500 bewakingscamera’s ingezet. En dat is nog maar een deel van de jaarlijkse toeristen die de Cote d’Azur mag verwelkomen. Jaarlijks komen er 11 miljoen mensen op de streek af waarvan 1,5 miljoen niet uit Europa komen. Engelsen en Amerikanen vormen het grootste deel gevolgd door Russen en Chinezen.

Voor celebs én de gewone mens

In de Côte d’azur komen verschillende beroemdheden genieten van de zon. Zo zou je Johnny Depp zomaar tegen het lijf kunnen lopen, hij heeft namelijk zijn eigen villa in St. Tropez. Het zal je dan ook niet verbazen dat de prijzen in de regio vrij hoog kunnen liggen. Kijk daarom even twee keer op de menukaart voordat je op een terrasje gaat zitten, want de prijsverschillen kunnen je verrassen. Toch zijn er ook genoeg restaurants waar je voor een redelijke prijs kunt genieten van heerlijk eten. De meest bestelde gerechten van de regio zijn bouillabaise, verse mosselen en de tarte tatin.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl