Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stranden

Kijk uit over het azuurblauwe water en geniet op het strand van het mooie weer!

Naast het urenlange geslenter door de nauwe straatjes in Frankrijk aan de Côte d’Azur mag je jezelf natuurlijk ook wel eens verwennen met een dagje strand. Een hele dag ijsjes eten, boeken lezen, zonnen, zwemmen en mensen bekijken vanachter je tijdschrift en dat in heerlijke temperaturen! De luxueuze stranden vind je in Saint-Tropez, Cannes, Nice en Monaco. Hier heb je niet veel privacy, omdat hier veel toeristen komen. In de gebieden waar rotsen beschutting geven is het rustiger.

Cap d’Antibes

De meeste stranden aan de Côte d’Azur hebben kiezels en een zandstrand verandert daarom ook snel in een toeristenwalhalla. Cap d’Antibes is zo’n uniek stukje zandstrand en laat je dan ook niet verrassen door de hoeveelheid toeristen. Daarnaast kun je een wandeltocht maken langs het strandje, waardoor je een prachtig uitzicht over het strand krijgt. Dit strandje kun je vinden in Antibes, een stad in de buurt van Cannes.

Plages de Pampelonne

Dit zijn de bekende uitgestrekte zandstranden van Saint-Tropez. In het hoogseizoen is het daarom vechten voor je plekje om het strand. Naast de stranden vind je de bekende strandtenten waar je natuurlijk ook zeker een lunch moet nemen om de decadente levensstijl mee te maken. Je kan bij de strandtenten ook een stoel huren of een parasol. Dat is niet per se nodig, aangezien het zand ook prima ligt.

Plage l’Escalet

Dit strandje ligt in Ramatuelle, een stad vlakbij Saint-Tropez. Na een steile afdaling arriveer je op een strand omringd door rotsen. De baai is de perfecte plek om te snorkelen. Aangezien het strand zelf zo rotsig is en er in zee ook wat verspreide rotsen kunnen liggen, kun je maar beter je waterschoenen meenemen. Mocht je op zoek zijn naar een nudistenstrand: dat geven de borden gewoon aan.

Calanque de Figuerolles

Op een kleine drie kwartier rijden vanaf Marseille vind je dit stuk strand vlakbij La Ciotat. Via een trap heb je toegang tot een inham. Tussen rotswanden kun je naar beneden afdalen en hier ligt een heerlijk rustig stukje strand. Het strand bevindt zich dus ook tussen twee rotswanden, dus je hebt een speciale plek!

Plage les Fosses

Dit strand is eigenlijk heel bijzonder, omdat het aangrenzende stuk zee niet helderblauw kleurt, maar juist groen! Dat klinkt misschien onsmakelijk, maar er is niets geks aan het strand. De groene kleur is prachtig in combinatie met de omringende bomen aan het strand. Plage les Fosses ligt op een schiereiland genaamd Saint-Jean-cap-Ferrat en ligt op slechts een kwartiertje rijden vanaf Nice.

Kortom, aan bijzondere stranden is er aan de Côte d’Azur geen tekort! Geniet van de zon en het helderblauwe (of groene) zeewater.

Meer weten over strandvakanties in de Côte d’Azur? Neem dan een kijkje op de website van Andiamo!

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl