Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Typisch Côte d’Azur

Wat is nu precies kenmerkend aan de Côte d'Azur?

Met haar azuurblauwe zee, parelwitte stranden en palmbomen is de Côte d’Azur een zeer geliefde vakantiebestemming aan de Zuid-Franse en Monegaskische kust. Dit fleurige gebied aan de Middellandse zee is een van de duurste en meest luxueuze plekken ter wereld. Met gemiddeld 300 dagen zon per jaar kun je hier op en top genieten van zee, strand en luxe.  Maar wat is nu typisch Côte d’Azur? Dat lees je hieronder!

Voor de rich en de famous mag een eigen vakantiehuis aan de Côte d’Azur zeker niet ontbreken. Zij bezitten dan ook de meest schitterende huizen met prachtig gekleurde oleanders en uitzicht op de azuurblauwe zee. Als je de schilderachtige kronkelweggetjes volgt langs de kustlijn en zie je het ene prachtige huis na het andere.

Mondaine badplaatsen

In de Côte d’Azur vind je mondaine badplaatsen zoals, Saint-Tropez, Monaco, Nice en Cannes (bekend van het Filmfestival). Saint-Tropez is een charmante havenplaats aan de Cote d’Azur en is met haar prachtige citadel een geliefde vakantiebestemming. Saint-Tropez is vooral beroemd geworden in de jaren 50 dankzij filmvedette Brigitte Bardot maar ook door de film ‘Les Gendarmes à Saint-Tropez’ met Louis de Funès.

Hier aan de Côte d’Azur is vanalles te zien al slenterend langs de boulevard de la Croisette met de meest luxe vijfsterren hotels en dure juweliers en parfumeriezaken. Badgasten nippen in het zonnetje verscholen achter hun dure zonnebrillen van een koel glaasje bubbels met prachtige palmbomen als decor. Luxe jachten dobbelen loom in de luxe jachthavens. Je kijkt je ogen uit; het ene jacht is nog luxer dan het andere. Sommige jachten hebben zelf eigen personeel aan boord zodat het aan niets zal ontbreken. Het zal je niet verbazen dat een pilsje of een glas cola behoorlijk aan de prijzige kant is in deze regio, maar in de kleine straatjes vind je ook knusse restaurantjes en bistro’s waar het niet zo toeristisch is. Hier kun je voor een schappelijke prijs genieten van een heerlijke salade met een lekker fris roseetje.

De Côte d’Azur is een fantastische vakantiebestemming en niet alleen voor de beau monde. In deze regio valt zoveel te beleven voor het hele gezin. Je kunt hier allerlei watersportactiviteiten beoefenen, prachtige wandelingen maken, cultuur opsnuiven en heerlijk uitrusten op de parelwitte stranden met uitzicht op de fonkelende azuurblauwe zee.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl