Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Het circusfestival van Monte-Carlo

Monaco, het beroemde vorstendom aan de Côte d’Azur, is tijdens de zomermaanden het domein van de rich & famous. Maar wist je dat het ministaatje ook in het koude januari bruist van de activiteit? Dan staat Monaco namelijk in het teken van Le Festival International du Cirque de Monte-Carlo. Honderdtwintig circusartiesten uit zestien landen komen van 19 tot en met 29 januari samen voor de 41ste editie van het festival.

Prins Reinier III van Monaco is de geestelijk vader van het festival. Hij hield van het circus en vond dat er meer aandacht voor moest komen. Daarom besloot hij een circusfestival op te richten waar artiesten hun kunsten konden vertonen. In 1974 was het zover en werd het eerste Le Festival International du Cirque in Monte-Carlo gehouden. Prins Reinier overleed in 2005, maar zijn geesteskind leeft meer dan ooit. Het festival dat jaarlijks in deze kleine stad plaatsvindt, wordt inmiddels in talloze landen op televisie uitgezonden. Daarmee is de droom van de prins, om meer aandacht voor de circuswereld te krijgen, uitgekomen.

Geen erebaantje

Na de dood van haar vader heeft prinses Stéphanie zijn taak overgenomen. Een logische stap omdat zij als meisje van negen jaar oud al in de jury van de Gouden Clown (Clown d’Or) zat. Deze prestigieuze award wordt nog steeds jaarlijks uitgereikt, evenals de Zilveren en de Bronzen Clown. Beschermvrouwe van het festival zijn, is voor Stéphanie niet slechts een erebaantje. Van de acts die naar het festival komen tot de kostuums die de artiesten dragen: de prinses houdt het allemaal in de gaten. Daarbij krijgt ze hulp van haar kinderen. Ook haar broer Prins Albert, de huidige vorst van Monaco, houdt een oogje in het zeil.

Jongleurs, acrobaten, trapezeartiesten en dierenacts zijn druk bezig met de voorbereidingen op hun optredens. Wil je Le Festival International du Cirque de Monte-Carlo met eigen ogen zien, maar zit een tripje naar de Côte d’Azur er even niet in? Niet getreurd, want rond kerst zendt de Publieke Omroep meestal een registratie van het circusfestival uit. Al moet je daar wel even geduld voor hebben.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Vallée de la St. Baume

Nans-les-Pins

  • Villa's met airco
  • Privé zwembad
  • Tussen wijngaarden en pijnbomen

Geniet van een heerlijk vakantie vol rust en ontspanning of trek eropuit in de bruisende omgeving. Op 50 kilometer rijden kom je tegen de Middellandse Zee tegen.

CotedAzur.nl