Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Maud’s liefde voor de Côte d’Azur

Onlangs sprak ik Maud, een enthousiaste Nederlandse scholiere uit het midden van het land, en een fervent bezoekster van de Côte d’Azur. Hier vertelt ze wat zij zo heerlijk vindt aan een verblijf aldaar en hoe haar liefde voor de Côte d’Azur ontstond.

Hoe is je liefde voor de Côte d’Azur ontstaan?

Wij hadden altijd de gewoonte om in de meivakantie op reis te gaan naar Zuid-Spanje om in het vakantiehuis van mijn opa en oma te verblijven, maar nadat zij het verkocht hadden gingen we op zoek naar een andere plek om de meivakantie te spenderen. Dit is Saint-Tropez geworden en nu gaan wij daar iedere meivakantie weer heen.

Hoe verblijf je daar over het algemeen, en wat is daar zo leuk of bijzonder aan?

Normaal gesproken verblijven wij altijd in een chalet bij Plage de Pampelonne. Het laatste jaar hadden we een keer een eigen vakantiehuis gehuurd in een rustige wijk.

Wat zijn je lievelingsplekken en waarom?

Eén van mijn lievelingsplekken aan de Côte d’Azur is Plage de Pampelonne wegens het mooie witte zandstrand en de helder blauwe zee. Ook het centrum van Saint-Tropez vind ik een heel mooie plek om te zijn, vooral bij de huizen die pal aan het water staan.

port-818069_960_720

Ga je weleens naar concerten of evenementen, voorbeelden?

Meestal is er rond de tijd dat wij erheen gaan (meivakantie) het Harley-Davidson festival, die motoren. Mijn vader vindt dat altijd wel leuk om te zien dus dan gaan we daar altijd even een uurtje kijken. Voor de rest bezoeken wij daar niet echt andere evenementen of concerten.

Wat doe je ‘s avonds?

’s Avonds gaan wij meestal gezellig met het gezin uit eten en daarna wandelen we op de boulevard van Saint-Tropez. Als we weer terug zijn bij Kontiki gaan mijn zusje en ik meestal nog even naar de plek waar alle jongeren heen gaan en dan gaan we met een groepje gezellig op de strandbedjes liggen op het strand en kijken naar het water en de sterren en natuurlijk gezellig kletsen.

Bezoek je weleens wijnproeverijen, markten, of doe je aan watersport bijvoorbeeld?

Mijn vader heeft inmiddels wel de traditie om iedere keer als wij daar zijn een aantal dozen wijn te halen bij verschillende wijnboeren in die streek, bijvoorbeeld Château de Pampelonne.

chateau-de-pampelonne

Heb je contact met plaatselijke bewoners? Spreek je Frans en hoe gaat dat?

Ja, de laatste keer hebben we een paar Franse jongens leren kennen en daarmee probeerden we ook in het Frans te praten. Ze kwamen zelf uit Marseille, niet heel ver daarvandaan.

Heb je tips voor mensen die naar de Côte d’Azur gaan?

Probeer ook typisch Frans daar je vakantie door te brengen, dus ook lekker ontbijten met stokbrood, croissantjes en jus. Voor mij wordt de vakantie dan altijd nog leuker en gezelliger.

Wat vind je ervan dat veel mensen denken dat het er alleen maar duur en enorm druk is?

Dat vind ik best jammer, omdat het allemaal wel meevalt hoe duur en druk het daar is. Toch begrijp ik het ook wel weer, want de winkels en restaurants down-town Saint-Tropez zijn inderdaad wel op een ander segment gericht.

Waar denk je meteen aan als je het woord Côte d’Azur hoort?

De mooie azuurblauwe zee, waar de kust zijn naam aan te danken heeft.

Zou je ter plekke een taalcursus willen doen en waarom?

Een taalcursus lijkt me wel leuk om te doen, ik weet niet of ik dat in mijn meivakantie (wanneer ik met mijn familie ben) dat zou willen doen. Maar als ik daar zelf met een vriendin heen zou gaan, dan sta ik daar zeker wel voor open en lijkt het me heel leuk! Want het contact met de Fransen is toch heel belangrijk, het mooie van de taal maakt het verblijf leuker!

boats-1821108_960_720

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl