Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Milieuzones in Frankrijk

Frankrijk, het land van de wijnen, croissants, kaas en stokbroden. De steden zijn er prachtig en makkelijk te bezoeken voor een midweek. Maar ook de Côte d’Azur is erg in trek voor een langere vakantie. Ieder jaar weer reizen vele toeristen met de auto naar Frankrijk. Niet zo gek ook, want het is een fantastisch veelzijdig vakantieland dat makkelijk met de auto te bereiken is. Zomers komen toeristen naar Frankrijk voor de zon en stranden en in de winter voor de rust. Maar zo’n autorit naar Frankrijk brengt wel veel met zich mee. Denk aan een (extra) autoverzekering als je bijvoorbeeld nog geen pechhulp in het buitenland hebt, alle veiligheidsspullen die je in je auto moet hebben liggen en in Frankrijk niet te vergeten, de milieusticker. Sinds een aantal jaar is de sticker in veel gebieden verplicht.

Côte d'Azur prachtige stranden

Milieusticker

Er zijn zes verschillende soorten stickers beschikbaar. In het Frans worden deze stickers certificat qualité de l’air of vignette Crit’Air genoemd. Elke sticker staat weer voor een ander soort voertuig. Zonder sticker kom je sommige zones niet in en loop je de kans op een boete. Gok het er niet op, want een sticker kost slechts €5. Mocht je plannen hebben om Parijs te bezoeken, wees dan voorbereid dat je hier altijd een milieusticker nodig hebt. Andere zones waar je een sticker moet gebruiken zijn Annecy, Chambéry, Chamonix Mont-Blanc, Drôme, Grenoble, Lille, Lyon, Maine-et-Loire, Parijs Puy-de-Dôme, Rennes, Straatsburg, Toulouse en Vendée. Doordat ze in de Drôme nu ook de tijdelijke milieuzones gaan instellen heeft dit invloed op de route du soleil.  Let op dat je de sticker op tijd bestelt. De levertijd is gemiddeld zo’n 10 dagen. Was je van plan in Frankrijk een auto te huren? De milieusticker zit dan vaak al in de auto. Informeer tijdig bij de verhuurder.

Côte d'Azur met de auto door parijs, milieusticker nodig

Handige weetjes voor een autovakantie naar Frankrijk

Als je met de auto naar Frankrijk reist is het belangrijk vooraf de juiste autoverzekering af te sluiten. Zo weet je zeker dat je zonder zorgen kunt reizen. Daarnaast zijn er ook een aantal verplichte benodigdheden die je in de auto moet hebben in Frankrijk. Volgens de ANWB moet er ten minste een blaastest, gevarendriehoek en veiligheidshesje in je auto liggen. Daarnaast is het ook slim om in de winter altijd sneeuwkettingen mee te hebben. Mocht de weg lastig begaanbaar zijn.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl