Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste wandelingen aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur beschikt over de mooiste plekjes. Van uitgestreken zandstranden tot hoog gelegen kustplaatsen en ruige rotsen. Je kunt natuurlijk de auto pakken en stoppen waar je wilt, maar wil je echt niets missen dan is een wandeling een goed idee. Een beetje beweging in je vakantie is bovendien nooit verkeerd! In dit blog zet ik mijn favoriete wandelingen aan de Côte d’Azur voor je op een rijtje. Voor welke route kies jij?

Klimmen naar Èze Village

Als ik één wandeling moest uitkiezen dan zou ik zonder twijfel deze aanraden! Houd je ook wel van een beetje uitdaging en ben je verliefd op uitzichten? Dan weet ik zeker dat je net zo enthousiast bent over deze route als ik. Pak vanuit Nice de trein naar Eze en begin daarna aan je klim. Vergeet vooral niet om stevige schoenen aan te trekken, want het is een steile klim naar het 429 meter hoog gelegen dorpje. Je bereikt Eze via het kronkelende voetpad “Nietzsche”. Het bijzondere is dat dit historische dorpje letterlijk is gebouwd op een uitstekend rotspunt. Je begrijpt dat het uitzicht hier wel fenomenaal moet zijn. Je kijkt uit over de Middellandse Zee en kleurrijke, schilderachtige dorpjes. Stiekem toch een beetje uitgeput van die klim naar boven? Vanuit het dorpje gaat er ook een bus terug naar Nice.

Eze village - wandelingen aan de Côte d'Azur

Ontdek de kaap van Antibes

Waar je op sommige plekjes aan de Côte d’Azur uitgestrekte zandstranden vindt, vind je bij Cap d’Antibes ruige en wilde rotsen. En dat is perfect voor een wandeling. Opnieuw is ook deze wandeling uitdagend. De route is 5 kilometer lang, trek er zeker twee uur voor uit. Pak de bus naar Cap d’Antibes en pak de bus of taxi naar Plage de la Garoupe. Start je wandeling hier en laat je meevoeren langs de mooiste schatten van de natuur. Wedden dat je thuiskomt met jaloersmakende foto’s?

Antibes - wandelingen aan de Côte d'Azur

Een strandwandeling naar Monaco

Een dagje citytrippen in Monaco. Waag je aan een strandwandeling voordat je voet zet in deze stad die bekend staat om luxe en roem. Begin je wandeling in Roquebrune Cap Martin en wandel langs de kust naar Monaco. De wandeling neemt een klein uurtje in beslag. Je zult zien dat je extra geniet van je dagje Monaco wanneer je hier wat inspanning voor hebt moeten leveren.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Le Dramont

Familie Brinkhof, 26 september 2016

Veel schaduwplekken!

Prachtige camping aan het strand. Ideaal voor watersport, snorkelen. Verhuur van o.m. kano’s. Veel schaduwplekken onder de bomen. Zwembad. sport veldje, tafeltennis, springkussen, winkeltje, pizza afhaal, restaurant bij ingang, aan het strand en bij zwembad. snackbar op strand. Stacaravans met sanitair. St. Raphael en Agay binnen 10 km.Overige plaatsen verder weg zoals Cannes, St Maxime, Nice, Antibes etc. etc. te bereiken via kustweg of snelweg. Kustweg is tegenwoordig wel druk, maar heel mooi (rode rotsen) ! Je kunt er met eigen tent staan of iets huren (tent, stacaravan etc.) Niet heel goedkoop, maar zeker de moeite waard.

Omgeving tips

St. Raphael en Agay binnen 10 km. Overige plaatsen verder weg v.a circa 30km zoals Cannes, St Maxime, Nice, Antibes Monaco, St Tropez. te bereiken via kustweg of snelweg. Kustweg is tegenwoordig wel druk, maar heel mooi (rode rotsen) !! Je kunt ook met de trein reizen. Bootje huren (langs rode rotsen) of boot tochtje maken naar bijv. St. Tropez.. Prachtige berg tochten in het binnenland met de auto (gorges du Loup, gorges du Verdon,gorges du Vesubie etc).

Bezocht Le Dramont met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl