Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Neem de ferry vanuit de Côte d’Azur: Port-Cros!

Port-Cros is een eiland van ongeveer zeven vierkante kilometer aan de kust van Hyères. Je neemt heel gemakkelijk de boot naar dit eilandje waar je de hele dag van veel natuur kunt genieten.

Hoe kom je op Port-Cros?

Vanuit de haven van Hyères kun je het hele jaar door de ferry als transportmiddel naar Port-Cros nemen. Deze overtocht duurt ongeveer een uur. Een retourtje kost 28,10 euro waarbij voor families, studenten, kinderen, ouderen en invaliden een lager tarief geldt. Ook is er een optie om het eiland Le Levant te bezoeken dat naast Port-Cros ligt. Een ander vertrekpunt om Port-Gros te bezoeken is vanuit Lavandou. Deze tocht duurt iets minder lang en kost ongeveer evenveel.

Wat te doen op het eiland Port-Cros?

Port-Cros is een deel van de eilandengroep ‘Îles d’Or’ aan de kust van de Côte d’Azur. Dit eiland is een nationaal park en de ultieme plek voor natuurliefhebbers. Ruim 30 km aan wandelpaden door het dicht begroeide eiland zorgen voor een leuk dagje uit in de natuur. Ook is het mogelijk om routes in het water te volgen! Door het heldere water is Port-Cros een fantastische plek om te snorkelen. Daarbij kun je een grote hoeveelheid aan bijzondere onderwater fauna en flora ontdekken. Even bijkomen kun je in de kleine haven waar restaurantjes en hotels te vinden zijn. Daarnaast zijn er op Port-Cros vijf forten overgebleven die je kunt bezoeken. Deze waren oorspronkelijk bedoeld als bescherming tegen piraten.

Kortom, Port-Cros is een geweldige plek voor een dagje uit. Aan te raden is het zeker om een van de prachtige routes door het water of op het land te volgen en voor de rest vooral te genieten!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl