Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek historisch Ramatuelle

We kennen Ramatuelle natuurlijk allemaal van het beroemde en prachtige strand Pampelonne en omdat het zo dicht bij Saint-Tropez ligt, maar wist je ook dat Ramatuelle veel eeuwen aan geschiedenis rijk is? Ontdek historisch Ramatuelle tijdens het lezen van dit blog.  

Toevluchtsoord Ramatuelle

De omgeving rondom het plaatsje Ramatuelle was al vroeg in de geschiedenis bewoond. Het dorp ligt op de 140 meter hoge Paillas-heuvel midden op het schiereiland van Saint-Tropez. Het Middeleeuwse dorp is opgezet als toevluchtsoord voor de lokale bevolking. Doordat het hoog ligt, is het dorp moeilijk te bereiken. Dit zorgde in het verleden voor bescherming tegen de piraten die de Middellandse Zee terroriseerden. Wanneer je het dorp nu wil bezoeken, moet je de auto op de parkeerplaats buiten het dorp plaatsen. En dit vinden we natuurlijk geen probleem. Heerlijk wandelen door de schattige, smalle straatjes en ondertussen kijken naar de bijzonder gebouwde huizen.

Historisch Ramatuelle

Foto: Rabasse via Pixabay

Vuurtoren Cap Camarat

Vanaf de parkeerplaats zal je hem al zien: de hoge vuurtoren op Cap Camarat. De vuurtoren is 130 meter hoog en daarmee de op een na hoogste vuurtoren in Zuid Frankrijk. Helaas kan de vuurtoren vanwege conservering niet meer beklommen worden, maar het zwart-witte monument is indrukwekkend genoeg om alleen van buitenaf te bekijken.

Notre Dame

Slenterend door de straatjes van Ramatuelle kom je waarschijnlijk uit op een gezellig dorpsplein. De kerk de Notre Dame, gebouwd in 1620, staat op dit dorpsplein. Het is het belangrijkste historische monument van Ramatuelle en vroeger diende de klokkentoren als uitzichtpost. De kleine, maar prachtige kerk biedt een oase aan rust. En dit is wel even fijn na rondgelopen te hebben door de smalle straatjes.

Le Moulin de Paillas

Kan jij ook zo genieten van rust? Dan is een bezoekje aan Le Moulin de Paillas zeker een aanrader. Ooit stonden hier vijf molens, gebouwd tussen de 16de en 19de eeuw. Op dit moment is er nog één over. De locatie heeft een prachtig uitzicht op zee. Romantische wandelingen, picknicken en even weg van de drukte. Genieten!

Foto: Agnesti via Pixabay

Kortom, Ramatuelle zit vol met historie en is de ideale plek voor als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de Rivièra kust.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl