Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Alpes-de-Haute-Provence

Geniet van het uitzicht op de bergen

In de Alpes-de-Haute-Provence, gelegen in het zuiden van Frankrijk, kun je optimaal genieten van de heerlijke zon die hier behoorlijk wat uren per jaar schijnt. In dit gebied valt heel wat te beleven. Je kunt hier cultuur opsnuiven, wandeltochten of fietstochten maken langs de prachtige lavendelvelden en proeven van de culinaire keuken. Ook zijn er schilderachtige dorpjes te bezoeken met gezellige steegjes en authentieke marktjes.

Op avontuur in de natuur

De indrukwekkende Gorges van Verdon is een kloof op de grens van de twee departementen: Var en Alpes-de-Haute-Provence. Het is een van de grootste rotskloven in Europa. Ze zijn ongeveer 700 meter. Ook het plateau de Valensole is absoluut een bezoek waard. Deze wereldberoemde lavendelvelden zijn in de maanden juni en juli volop in bloei. De felgekleurde paarse velden bieden een prachtige decor en staan niet voor niets symbool voor de Provence.

Een andere mooie aanrader is de stad Digne les Bains. Digne les Bains staat bekend om haar kuuroord en de streekproducten. In deze charmante stad vind je talloze gezellige steegjes en straatjes met als mooie bestemming: de Kathedraal Saint-Jérôme. Sisteron wordt met haar historisch centrum en elegante fonteinen de parel van de Haute Provence genoemd. In deze stad is een interessant museum gevestigd: het Tijdsmuseum en ook op het gebied van theater, dans en muziek valt hier genoeg te beleven.

Genieten van de Franse keuken

Ook in deze streek kun je met gezin volop genieten van traditionele keuken met heerlijke vlees- en visgerechten met zorg bereid met ingrediënten van de locale marktproducten. Op een zonovergoten terras met een koel glas wijn is het heerlijk vertoeven in deze prachtige omgeving. Ook de verse op houtvuur gebakken pizza’s. de zoete crêpes en heerlijke ijscoupes zijn niet te weerstaan.

Deze streek is het zowel op cultuur/natuurgebied als op culinair gebied een ideale vakantiebestemming.

CotedAzur.nl