Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Shoppen in Cannes

Ben je op vakantie nabij het bruisende Cannes? Naast het jaarlijkse Filmfestival dat er plaatsvindt, kun je hier ook heel goed winkelen. Dus: sleep je dochter, vriendin of moeder mee en ga een dagje shoppen in Cannes! Ik zet hieronder de leukste winkelstraten voor je op een rijtje, zodat je je dagje optimaal kunt benutten.

Boulevard de la Croisette

Deze bekende boulevard loopt langs het mooie strand van Cannes. Aan de zijkanten van de boulevard groeien grote palmbomen en je ruikt de zoute zee. Aan deze winkelstraat vind je vooral exclusieve en luxe merken, zoals Louis Vuitton en Chanel. Naast de chique winkels langs de boulevard vind je er ook beroemde hotels. Als je over Boulevard de la Croisette loopt, vergeet dan ook niet even een zijstraatje in te lopen, want hier zijn nog meer leuke galeries en winkels te vinden!

cannes

Rue d’Antibes

De winkelstraat Rue d’Antibes bevindt zich meer in het centrum dan de Boulevard de la Croisette. Hij loopt wel parallel aan de beroemde boulevard. In Rue d’Antibes vind je meer boetiekjes en minder luxere kledingwinkels. Als je een zijstraatje in stapt, kom je kortere straatjes tegen, waar je bijvoorbeeld juweliers vindt. Indien je langs Gray Street loopt, neem dan even een kijkje in de spionnenwinkel die hier zit. In deze winkel kopen bodyguards attributen die ze voor hun werk nodig hebben en dat is echt de moeite waard om te zien!

Rue Hoche

Heb je een iets lager budget dan Louis Vuitton? Dan kun je gaan winkelen in Rue Hoche. Deze winkelstraat kun je vinden tussen het station en Rue d’Antibes. Daarnaast is deze winkelstraat alleen maar voor voetgangers, dus je kan in alle rust shoppen zonder dat je gestoord wordt door rijdend verkeer. Je kan hier de wat goedkopere terrasjes in Cannes vinden, dus neem zeker een lekker verkoelend drankje of dineer in een van de vele restaurants.

Rue Meynadier

La Rue Meynadier is een wat kleinere en rustigere winkelstraat, waar je groente, fruit en souvenirs voor het thuisfront kunt kopen. Daarnaast zitten er ook kledingzaken. Als je deze winkelstraat volgt, kom je op de markt van Cannes, genaamd Forville. Dit is een grote overdekte markt, die fris ruikt door de bloemen, groente en fruit die verkocht worden.

De winkels in het centrum van Cannes zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 19:00. Let er wel op dat sommige winkels tussen de middag, dus tussen 13:00 en 15:00 een uur of langer, gesloten zijn. Op zondag gaan alleen de toeristische winkels open. Dus: Passez une bonne journée de shopping à Cannes!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
10

Pachacaid

Familie Raes-Van Den Bos, 22 januari 2017

Lekker overzichtelijk

Rustig gelegen, niet te groot en daardoor overzichtelijk. Mooi strand dichtbij en centraal gelegen.

Bezocht Pachacaid met partner.

Bestemming bekijken

Bestemming aanmelden Côte d'Azur

CotedAzur.nl