Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Biot

Slenteren door de smalle straatjes

Op slechts vijf autominuten van de Middellandse Zee, op een heuvel, ligt het middeleeuwse stadje Biot. Deze stad staat vooral bekend om haar glaskunst, pottenbakkerijen en de vele kunstenaars die er hebben gewoond. Dit alles maakt Biot een authentieke plek. De stad is trouwens nog steeds in trek bij kunstenaars. Sommige dingen veranderen dus nooit!

De binnenstad van Biot

In deze kunst- en cultuurstad kan een museum natuurlijk niet ontbreken. Het bekendste museum van Biot is het Nationaal museum van Fernand Léger. In dit kleurrijke museum kun je het werk van Léger bekijken. Schilderijen, muurschilderingen, schetsen en keramiek. Deze moderne kunstenaar was een echte duizendpoot. Na een bezoek aan dit museum kun je plaatsnemen op één van de vele terrasjes die Biot rijk is. Neem een glaasje Pastis en ga daarna eens kijken in de leuke winkeltjes of bezoek een atelier. Andere bezienswaardigheden in dit stadje zijn het Place des Arcades (een prachtig middeleeuws plein in het centrum) en de Sainte-Marie-Madeleine kerk. De laatstgenoemde is tevens een historisch monument.

Tips

Je zit natuurlijk al op vijf minuten van de Middellandse Zee, maar wil je naar een badplaats waar iets meer te beleven valt? Bezoek dan Juan-Les-Pins (11 km). Hier kan je lekker winkelen, genieten van de mediterraanse keuken en ’s avonds dansen in één van de nachtclubs!

Altijd al eens een orka van dichtbij willen zien? In Marineland in Antibes kan je onder andere deze prachtige dieren bewonderen. Leuk voor kinderen én volwassenen. Dit geldt ook voor de boottocht met een zeilschip langs de Côte d’Azur. Deze vertrekt uit Saint-Raphaël (35 km). Voor iets meer uitdaging kan je afreizen naar Villeneuve-Loubet (3.5 km). Hier kan je diepzeeduiken en freediven!

Tenslotte is Biot een zeer geschikte plek voor wandelaars. In het natuurpark van Brague kun je verschillende routes lopen (makkelijk/moeilijk) en ondertussen genieten van het afwisselende mediterrane landschap. Onderweg kom je zeker een aantal historische overblijfselen tegen. Adembenemend mooi!

Kenmerken

  • Dichtbij Cannes en Antibes
  • Place des Arcades
  • Bezoek badplaats Juan-Les-Pins

Pagina delen

CotedAzur.nl