Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Menton

De laatste stad in Frankrijk

Menton, misschien wel één van de mooiste steden aan de Côte d’Azur. Menton is de laatste stad in Frankrijk voor de Italiaanse grens. Het staat bekend als stad van de citroenen. In de stad kun je door een park lopen omringd met citroen- en limoenbomen.  Heel bijzonder en het geeft de stad prachtige zomerse kleuren!

Informatie over Menton

De citroenen en limoenen staan zoals gezegd heel centraal. Zo hebben ze veel winkeltjes waar je likeuren kunt kopen die daar ter plekke zijn gemaakt. Zeker een aanrader om een flesje mee te nemen, in te vriezen en thuis onder gezelschap te drinken! De stad heeft in februari zelfs een drie weken durend citroen festival, hoe leuk is dat!

In het oude gedeelte, Le Vieux Menton, kun je lekker shoppen of vanaf de terrasjes het winkelend publiek bekijken. De stad is gebouwd op een heuvel. Onderaan de heuvel, langs de boulevard, vind je de stranden en de haven. Het strand is van kiezelstenen, veel toeristen kiezen er dus voor een bedje te huren bij een privé strand, die er overigens genoeg zijn!

Menton: nog heerlijk anoniem!

Hoewel de Côte d’Azur natuurlijk een wereldwijde gewilde vakantiebestemming is, is Menton nog relatief onbekend. Het toerisme is hier dan ook minder massaal dan in steden als Nice en Saint-Tropez. Toch kun je hier ook ultiem genieten van je vakantie. Zo is er nog niet zo heel lang geleden een museum geopend over de kunstenaar, schrijver en filmmaker Jean Cocteau. Hier vind je naast een enorme verzameling van al zijn werk ook wisselende tentoonstellingen van andere beroemde kunstenaars.

Bovendien is Menton ook dé stad waar je lekker kunt eten. Zo vind je hier restaurant Mirazur, dat is bekroond met twee Michelin-sterren. Hier ben je niet alleen verzekerd van lekker eten (het restaurant is opgenomen in de top 50 van beste restaurants ter wereld), maar ook van een prachtig uitzicht over het strand, de haven en het stadje zelf!

Verblijf je niet in Menton zelf? De stad is super goed te bereiken per trein of auto vanuit andere steden of dorpen aan de Côte d’Azur of Italië. Leuk om een dagje te bezoeken!

CotedAzur.nl