Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Sophia Antipolis

Een moderne stad tussen romantische landschappen

In de buurt van Nice (25,5 km), Biot (6 km) en Antibes (10 km) ligt de bijzondere plek Sophia Antipolis. Omdat in deze stad aan de Côte d’Azur steeds meer instellingen en bedrijven zich vestigen, wordt dit ook wel een ‘’ville nouvelle’’ (nieuwe stad) genoemd. Een andere bijnaam is het technologiepark, vanwege het feit dat veel hightechbedrijven daar ook gevestigd zijn. In totaal telt het park zo’n 2230 bedrijven (uit alle sectoren) en 36 300 werknemers afkomstig uit alle delen van de wereld. Hieronder vallen ook wetenschappers en studenten.

Deze technopole is voornamelijk populair onder zakenlui, maar vanwege de korte afstand tot de zee is het ook een geschikte verblijfplaats voor vakantiegangers. Het park ligt letterlijk tussen de zee en de bergen. Vanuit hier kun je de Côte d’Azur dus prima ontdekken. Het is een bijzonder modern gebied tussen de kleurrijke landschappen die deze regio rijk is.

Valbonne

Sophia Antipolis valt onder de gemeente Valbonne. Dit Provençaalse stadje tussen Cannes en Grasse is vrij vreedzaam ten opzichte van het high-tech park. In Valbonne zijn de sporen van de Grieks-Romeinse oudheid nog duidelijk zichtbaar: opslagplaatsen van Romeinse dakpannen, overblijfselen van kruiken en brokstukken van aardewerk. Van alles is hier gevonden! Valbonne is nog tot aan het einde van de 20e eeuw een agrarisch dorp gebleven. Daarna heeft de landbouw plaats gemaakt voor handel en toerisme. In dit historische stadje kun je dus lekker flaneren over de smalle klinkerstraatjes en genieten van de typische Zuid-Franse architectuur.

Antibes

Tenslotte kun je vanuit Sophia Antipolis makkelijk uitwijken naar de steden Biot en Antibes. De laatstgenoemde stad ligt aan de zee en kent een oud en een nieuw gedeelte. Aan de kust kun je in één van de vele restaurants genieten van verse vis. Tenslotte kan je naast zwemmen en aan het strand liggen, in de rotsachtige baaien leuk snorkelen!

CotedAzur.nl