Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Toulon

Een voormalige vissersplaats

Toulon is de hoofdstad van het departement Var, en is een voormalige vissersplaats. Daarbij heeft het ook één van de belangrijkste militaire havens van Frankrijk – de Franse Mediterrane Vloot heeft hier zijn hoofdkwartier. Het Marinemuseum, welke de geschiedeis van Toulon goed schetst, is dan ook een aanrader!

Informatie over Toulon

Toulon heeft een prachtige ligging langs de kust van de Côte d’Azur en in de binnenstad valt genoeg te beleven. Zo is er vrijwel dagelijks een markt in het oude centrum. De markt op Cours de La Fayette is één van de beroemdste in de omgeving. Hier kun je dan ook heerlijk je inkopen doen en genieten van alle verse regionale producten.

De stad heeft een schitterend klassiek centrum met vele prachtige monumenten, net als vele steden in de omgeving is zij al eeuwenoud en hoewel de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog behoorlijk gebombardeerd is, is het haar toch gelukt om de charme van het oude te behouden.

Even als in de nabijgelegen streek de Provence, met steden als Manosque en en Avignon, vind je in Toulon de twee meest voorkomende onderwerpen van culturele instellingen: het geloof en de Franse marine. Zo kun je tijdens je vakantiebezoek aan Toulon wandelen langs de monumentale “Porte l’Arsenal” of de ouden klokkentoren. Ook leuk: het stadscentrum van Toulon is ook per trein te ontdekken! Heerlijk relaxed kom je langs verschillende toeristische attracties zoals “The Canonball” en de “Tour Royale”. Een echt hoogtepunt binnen Toulon is niet alleen het Marinemuseum, maar ook het Place de la Liberté. Zeker ’s avonds waan je je hier in een prachtig verlichte sprookjeswereld!

Ook de omgeving van Toulon is prachtig en natuurlijk. De omliggende bergen van Toulon zijn een waar wandelaarsparadijs. Ruwe rotsen met groene begroeiing leiden je langs verschillende paadjes naar boven. Vanaf het hoogste punt, de Mont Faron (584 m), heb je een prachtig uitzicht over de stad, de haven en het prachtige blauwe water van de Côte d’Azur! Je kunt deze bergtop ook bereiken met de kabelbaan!

Leuke restaurants? Die vind je in de chique wijk Corniche Frédéric-Mistral. Vergeet vooral niet om bourride te proeven, een plaatselijke soep bestaande uit aioli en witte vis. Bon appétit!

CotedAzur.nl