Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van TravelmarkAlle blogs

Met deze tips wordt wachten op het vliegveld een feestje

Wanneer je op vakantie gaat en je eenmaal op het vliegveld bent, wil je ook zo snel mogelijk in het vliegtuig stappen. Je ziet jezelf al liggen op het strand in Nice en flaneren langs de mooiste jachten in Saint Tropez. Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer je terug naar huis gaat. Zelf ben ik een vrij ongeduldig persoon en kon ik me tot voor kort echt niet voorstellen dat wachten op het vliegveld een feestje zou kunnen zijn. Maar na heel wat gevlogen te hebben, is er ook al heel wat mis gegaan. Erg vervelend op dat moment, maar daardoor moest ik wel leren mezelf uren, of soms zelfs een dag, te vermaken op het vliegveld. Stiekem vind ik het nu best leuk om tijd door te brengen op het vliegveld. Ik vertel je in dit blog waarom, zodat dat wachten ook voor jou een feestje wordt. 

Wachten op het vliegveld

Foto: VanveenJF via Unsplash

Zie het positief

Voordat ik overga op tips uitdelen die je helpen je tijd op het vliegveld goed te besteden, begin ik bij het begin. Toch is dit naar mijn mening de allerbelangrijkste tip. Want moet je lang wachten op het vliegveld? Dikke kans dat dat komt door een vertraagde vlucht. Hartstikke vervelend, maar bekijk het van de positieve kant. Wist je namelijk dat je een vergoeding kunt aanvragen bij een vertraagde vlucht? Zelf wist ik dit een aantal jaar geleden nog niet, tot ik AirHelp ontdekte. Kom je minimaal drie uur later dan gepland aan op je vakantiebestemming? Dan heb je mogelijk kans op een vergoeding. Uitzoeken of dat echt zo is, is alleen een hele klus. Gelukkig maakt AirHelp het je lekker makkelijk. Voer je vluchtnummer in en AirHelp toont of je recht hebt op een vergoeding. Is dat het geval? Dan regelen zij de rest. Hoe handig! 

Verleng de voorpret

De nummer één reden dat ik het leuk vind om tijd door te brengen op het vliegveld? Omdat de voorpret voor mij dan pas echt begint. Eenmaal op het vliegveld begint je vakantie pas echt. Je hebt eindelijk tijd om na te denken over wat je allemaal wilt gaan doen en zien. Moet je lang wachten op het vliegveld? Zoek dan eens wat blogs op waarin unieke to do tips worden gedeeld. Of koop een reisboek bij een boekenwinkel op het vliegveld. Aan de hand van deze info maak je vervolgens je eigen reisplanning. Wedden dat de tijd voorbij vliegt? 

Côte d'Azur - Wachten op het vliegveld

Foto: Guillaume Archambault via Unsplash

Zorg voor ontspanning

Vind je het heerlijk om te lezen of een serie te kijken, maar gun je jezelf er bijna nooit tijd voor? Dan is het top om dit juist op het vliegveld te doen. Het fijne is dat je eindelijk eens de tijd hebt om dat ene tijdschrift te lezen of om te beginnen in dat boek, zonder dat je wordt afgeleid. Geen was die je nog moet ophangen of een voordeur die je moet openen voor de postbezorger. Zelf kan ik daardoor op het vliegveld, of in het vliegtuig, pas echt ontspannen lezen. En wanneer ik dat tijdschrift dan eindelijk eens uit heb, voelt dat zo goed! 

Ontspanning - Wachten op het vliegveld

Foto: João Silas via Unsplash

Blijf in beweging

Heerlijk ontspannen is top, maar zorg er ook voor dat je in beweging blijft. Van lang stilzitten wordt namelijk niemand vrolijk. Wanneer je beweegt wordt er endorfine aangemaakt en dat zorgt ervoor dat jij happy bent en dat wachten op het vliegveld gaat zien als een feestje. Ga als het even kan nog even naar buiten of loop anders rond op het vliegveld zelf. Wist je dat je ook beter in slaap kunt vallen wanneer je beweegt? Wel zo handig, kun je meteen een dutje doen wanneer je eenmaal in het vliegtuig zit. 

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Holiday Marina

Familie Kreling-Vink, 4 januari 2017

Heel vriendelijk personeel

Omdat het een mooie ligging heeft, er is alles wat je nodig hebt, en het personeel is heel vriendelijk! Het is er prachtig, met mooie strandjes en stadjes

Bezocht Holiday Marina met partner.

Bestemming bekijken

CotedAzur.nl