Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Citytrips

Bezoek de wereldberoemde stad Cannes, bekend van het jaarlijkse filmfestival

De Côte d’Azur is een prachtige vakantiebestemming aan de Zuid-Franse en Monegaskische kust. Deze streek gelegen aan de Middellandse zee biedt een ideaal decor voor een luxe en ontspannen vakantie. Met in de omgeving mondaine steden als Nice, Saint Tropez, Cannes en Monaco, maak je gegarandeerd mooie citytrips.

Cannes

Cannes wordt niet voor niets ‘de parel van de Côte d’Azur’ genoemd. Deze prachtige badplaats met mooie zandstranden is wereldberoemd geworden dankzij het jaarlijkse Filmfestival dat in de derde week van mei in Cannes wordt gehouden. In tegenstelling tot Nice met zijn kiezelstranden, heeft Cannes mooie zandstranden. Het aangename klimaat in combinatie met de parelwitte stranden en luxe jachten maken Cannes de place to be voor de internationale jetset. Langs de Boulevard de la Croisette, omgeven door palmbomen en de meest luxueuze hotels, kun je heerlijk flaneren en genieten van al het moois. Het beroemdste hotel is het indrukwekkende Carlton Hotel. Hier verblijven tijdens het filmfestival de grootste sterren. Meer luxe jachten zien? Breng dan een bezoekje aan de Vieux Port van Cannes; hier zie je het ene mooie jacht na het andere.

Nice

Nice, bekend van de Promenade des Anglais, is ook een prachtige stad gelegen aan de Côte d’Azur. Bezoek de oude stad ‘Le Vieux Nice’ met haar smalle straatjes en  indrukwekkende barokke gebouwen. Verder heeft Nice een magnifieke jachthaven waarin de meest luxe jachten liggen. Meer een kunstliefhebber? Bezoek dan het bekende MAMAC, dit is een museum voor hedendaagse kunst. Natuurlijk zijn er nog meer mooie musea te bezoeken, zoals het museum voor Schone Kunsten en de musea van Matisse en Chagall. De stad Nice is een stad die cultuur en kunst verbindt met de prachtige natuur en absolute luxe.

Saint-Tropez

Saint-Tropez is met haar kleine jachthaven één van de charmantste badplaatsen aan de Côte d’Azur. Hier heerst, ondanks het toerisme,  nog authenticiteit. Opvallend zijn de door de zon verweerde pastelkleurige gevels van de gebouwen langs de haven. De stad is zeer bekend geworden door Brigitte Bardot. Deze Franse actrice heeft jaren geleden hier haar intrek genomen in de mooie villa: La Madrague.

Saint-Tropez is daarnaast een badplaats met verschillende stranden. Bijzonder is dat elk strand een eigen naam heeft, zoals La Bouillabaisse, La Moutte, Canoubiers, Les Salins en La Ponche. In Saint-Tropez vind je tenslotte gezellige restaurantjes, bars en clubs. Een van de meest populaire bars is ‘Le Senequier’ ook bekend van de film Les Gendarmes à Saint-Tropez. Op dit luxe terras is het heerlijk vertoeven en heb je een schitterend uitzicht op de kleurrijke haven.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl