Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Waterparken

Spetteren in een waterpretpark aan de Côte d'Azur!

Wat hoort er nou écht bij een zomervakantie? Juist: water! Natuurlijk heb je het zwembad na een paar dagen ook wel gezien en daarom is het leuk om een uitstapje te maken naar één van de vele waterparken aan de Côte d’Azur.

Waterworld Lac du Dramont

In het zoetwater meer Lac du Dramont vind je een soort hindernissenparcours dat je kan afleggen. De locatie is echter lastig te vinden en staat niet goed aangegeven, maar dat zorgt er wel voor dat het lekker rustig is. Het hindernissenparcours bestaat uit opblaasbare obstakels waar je je weg doorheen zal moeten vinden. Je kan daarnaast zelf kiezen hoeveel uur je koopt, maar de meeste mensen hebben genoeg aan één uurtje. Het park is open van 10:00 tot 18:00 en de locatie is te vinden op de Rue du Porphyre aan Lac du Dramont in Saint-Raphaël.

Luna Park Fréjus

Dit park is extra bijzonder, omdat het waterpark ’s avonds pas open gaat. Het park is in het zomerseizoen elke avond van 20:00 ’s avonds tot 2:00 ’s nachts geopend. Daarnaast is het park toegankelijk voor alle leeftijd. Er is namelijk een mini-park voor de kleintjes en een attractiepark voor de oudere kinderen. Wil je van tevoren nog een hapje eten in het park? Dat kan al in het restaurant vanaf 19:00.

Le Village des Fous

Dit pretpark is zowel een attractiepark als een waterpark, maar het waterpark is zo ver uitgebreid dat veel mensen standaard zwemkleding meenemen. Er is een hele leuke baan waar je kan raften. Na het zwemmen kan je opdrogen door te gaan tokkelen. Je kan ook op voldoende plekken in het park eten halen, maar er zijn ook picknickmogelijkheden. Je kan dus ook zelf je eigen lunch meenemen! Dit park is te vinden in Villeneuve-Loubet.

Kiddy Park

Zoals de naam van dit park al aangeeft, is dit park zeer geliefd bij kleine kinderen. Er zijn verschillende soorten waterglijbanen, die je allemaal kan uitproberen. Je kan hier gemakkelijk een dag verblijven, want naast de coole waterattracties heb je ook een circus waar je van de voorstelling kunt genieten. Kiddy Parc vind je in Hyeres, aan de Avenue de l’Aeroport.

Aqualand Frejus

Naast het Luna Park in Frejus is er ook een waterpark te vinden waar je overdag prima kan vertoeven. Aqualand Frejus is een leuk uitstapje voor het gezin, maar omdat het een populaire bestemming is kunnen de wachttijden hoog oplopen. Een oplossing hiervoor is om een fast pass bandje te kopen, waarmee je de wachtrijen over kan slaan. Dit kost natuurlijk wel meer dan een normaal bandje. Het park staat er ook om bekend wat duurder te zijn dan andere parken. Om wat geld te besparen kun je bijvoorbeeld je eigen lunch meenemen. Aqualand Frejus is te vinden in Frejus aan Quartier le Capou.

Kortom, er zijn genoeg opties voor het maken van een uitstapje naar een waterpretpark aan de Côte d’Azur. Er is voor ieder wat wils.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl