Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Agenda

Uitjes, activiteiten en evenementen, wat staat er op de agenda van de Côte d'Azur?

Wat maakt een vakantie in het algemeen altijd net wat leuker? Evenementen! Ze dragen bij aan een unieke, samenhorige sfeer. Muziekfestivals, feestdagen, etc.: de stad is de hele dag in rep en roer om het festival in de juiste banen te laten verlopen. Niet alleen een festival of een feest draagt bij aan een relaxte vakantiesfeer, maar ook een sportevenement kan voor entertainment zorgen. Aan de Côte d’Azur is er in de zomerperiode genoeg te doen. Daarom staan hieronder de hoogtepunten van het agenda in de zomer per maand uitgelicht.

Sporten in juni

Fan van sport? Dan moet je op 24 juni in Nice zijn deze zomer. Hier wordt namelijk de beroemde Internationale Triatlon gehouden. Atleten over de hele wereld zwemmen, fietsen en rennen zich in het zweet om zich de winnaar van de Triatlon te kunnen noemen. De start van de Triatlon begint bij Plage du Centenaire, waar ze beginnen met zwemmen. Aan de route staan duizenden toeschouwers om de sporters aan te moedigen. Dit evenement is natuurlijk wel alleen weggelegd voor de vroege vakantiegangers die in juni al mogen genieten van de heerlijke zon.

Vuurwerk en jazz in juli

In Cannes vindt van 13 tot 24 juli het Fireworks Festival plaats. De vuurwerkshows worden gezien als één van de beste in de hele wereld. Meer dan 200.000 toeschouwers kijken elk jaar naar de show die zes avonden doorgaat. Kortom, zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen dus!

Houd je niet zo van dat geknal, maar luister je liever naar jazzmuziek? Dan moet je van 17 juli tot 21 juli een tripje maken naar Nice. Hier wordt het Nice Jazz Festival gehouden en dit wordt gezien als het eerste jazz festival wat internationaal doorbrak. De zangers en zangeressen die optreden zingen niet alleen jazzmuziek maar ook andere soorten!

Muziek in augustus

Dat de festivals aan de Côte d’Azur vaak iets te maken hebben met muziek is voor vele mensen duidelijk. Als je een echte liefhebber bent van muziek, moet je dan ook zeker naar deze streek op vakantie. Neem bijvoorbeeld het unieke elektronische muziek festival Les Plages Electroniques, dat elk jaar gehouden wordt in Cannes. Nergens anders in Frankrijk wordt er een elektronisch muziekfestival gehouden, dus dit is je kans. Het festival vindt daarnaast ook nog een plaats op een publiek strand.

Ben je meer een type dat van klassieke, oude muziek houdt? Vervolg dan je reis naar Menton. In deze stad wordt het oudste klassieke muziek festival gehouden. Het programma is divers, om meer bezoekers te trekken, dus saai wordt het zeker niet.

Kortom, er is meer dan genoeg te beleven aan de Côte d’Azur. Vuurwerkshows en allerlei soorten muziekfestivals vind je in de grotere steden. Het is dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de shows en festivals.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl