Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Geschiedenis

Geschiedenis

Wie op het strand aan de Côte d'Azur ligt, denkt waarschijnlijk niet aan wat hier duizenden jaren geleden is gebeurd. Na het lezen van deze pagina zal dat geheel veranderen. Ontdek de rijke en bewogen geschiedenis van de Côte d'Azur!

Scooter huren

Scooter huren

Lekker uitwaaien en tegelijkertijd de omgeving ontdekkenIn de meeste steden aan de Côte d'Azur kun je een scooter huren. Dat wordt genieten!

Trouwen

Trouwen

Trouwen in de Côte d'Azur. Romantischer kan bijna niet. Trouwen op landgoed of vlakbij het strand? Kan allemaal!

Auto huren

Auto huren

Een auto biedt veel vrijheid. Je bent minder gebonden aan één plek, dus zo kun je meer van de Côte d'Azur zien! Deze kun je zowel op het vliegveld als in de steden huren. Wij geven tips!

Van en naar het vliegveld

Van en naar het vliegveld

De Côte d'Azur telt maar liefst vier luchthavens. Vanaf deze luchthavens kun je prima met het openbaar vervoer de vele steden bereiken die de Côte d'Azur rijk is!

Tussenstop

Tussenstop

Waar kun je aan de Côte d'Azur het beste naartoe gaan wanneer je een tussenstop wilt maken tijdens je vakantie? Dat lees je hier!

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Heb je geen eigen auto? Dan kun je je in de Côte d'Azur ook prima verplaatsen met het openbaar vervoer. Vooral rond de grote steden is dit goed geregeld.

Beste reistijd

Beste reistijd

Hier vind je alle informatie over de beste tijd om naar de Côte d'Azur af te reizen om zo optimaal te kunnen genieten van je tijd in deze Franse regio!

Natuur

Natuur

Van paarse lavendelvelden tot fel gele zonnebloemen, aan de Côte d'Azur vind je ontzettend veel soorten natuur. Wat nog meer? Dat vind je hier!

Cultuur

Cultuur

Elk land kent natuurlijk haar eigen cultuur. Fransen vinden andere dingen belangrijk dan Nederlanders. Ze vinden het bijvoorbeeld super leuk als je probeert hun prachtige taal te spreken.

Weer

Weer

Een zonnetje, soms een beetje wind en misschien heel af en toe een druppeltje regen. Het weer aan de Côte d'Azur hoe is dat eigenlijk? Lees daarvoor verder op deze pagina.

Agenda

Agenda

Van sportevenementen tot jazzfestivals je vind het aan de Côte d'Azur allemaal! Het is een bruisende omgeving met genoeg op de agenda gedurende het hele jaar.

Cijfers en feiten

Cijfers en feiten

Cijfers en feiten over de Côte d'Azur op een rijtje. Prachtig weer, bijzondere steden en een azuurblauwe zee.

Typisch Côte d’Azur

Typisch Côte d’Azur

Talloze badplaatsjes, typisch Franse restaurantjes en haventjes dat hoort allemaal bij de Côte d'Azur. Maar wat is nu echt typisch voor deze regio?

Stranden

Stranden

Een dagje aan het strand kan aan de Côte d'Azur kan niet missen tijdens je vakantie. Hieronder vind je de mooiste stranden aan deze Zuid-Franse kust.

Feestdagen

Feestdagen

Aan de Côte d'Azur vinden het hele jaar door feesten plaats. Hier vind je alle bruisende feestdagen op een rijtje, zodat je tijdens je vakantie er geen een hoeft te missen.

Frans leren

Frans leren

Een cursus Frans om je te redden tijdens je vakantie, waar kun je dat doen? Dit kan namelijk ook tijdens je vakantie, lees hieronder meer over Frans leren aan de Côte d'Azur.

CotedAzur.nl