Handig

Waar moet je op vakantie allemaal rekening mee houden?

Tussenstop

Tussenstop

Waar kun je aan de Côte d'Azur het beste naartoe gaan wanneer je een tussenstop wilt maken tijdens je vakantie? Dat lees je hier!

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Heb je geen eigen auto? Dan kun je je in de Côte d'Azur ook prima verplaatsen met het openbaar vervoer. Vooral rond de grote steden is dit goed geregeld.

Beste reistijd

Beste reistijd

Hier vind je alle informatie over de beste tijd om naar de Côte d'Azur af te reizen om zo optimaal te kunnen genieten van je tijd in deze Franse regio!

Natuur

Natuur

Van paarse lavendelvelden tot fel gele zonnebloemen, aan de Côte d'Azur vind je ontzettend veel soorten natuur. Wat nog meer? Dat vind je hier!

Cultuur

Cultuur

Elk land kent natuurlijk haar eigen cultuur. Fransen vinden andere dingen belangrijk dan Nederlanders. Ze vinden het bijvoorbeeld super leuk als je probeert hun prachtige taal te spreken.

Weer

Weer

Een zonnetje, soms een beetje wind en misschien heel af en toe een druppeltje regen. Het weer aan de Côte d'Azur hoe is dat eigenlijk? Lees daarvoor verder op deze pagina.

Agenda

Agenda

Van sportevenementen tot jazzfestivals je vind het aan de Côte d'Azur allemaal! Het is een bruisende omgeving met genoeg op de agenda gedurende het hele jaar.

Cijfers en feiten

Cijfers en feiten

Cijfers en feiten over de Côte d'Azur op een rijtje. Prachtig weer, bijzondere steden en een azuurblauwe zee.

Typisch Côte d’Azur

Typisch Côte d’Azur

Talloze badplaatsjes, typisch Franse restaurantjes en haventjes dat hoort allemaal bij de Côte d'Azur. Maar wat is nu echt typisch voor deze regio?

Stranden

Stranden

Een dagje aan het strand kan aan de Côte d'Azur kan niet missen tijdens je vakantie. Hieronder vind je de mooiste stranden aan deze Zuid-Franse kust.

Feestdagen

Feestdagen

Aan de Côte d'Azur vinden het hele jaar door feesten plaats. Hier vind je alle bruisende feestdagen op een rijtje, zodat je tijdens je vakantie er geen een hoeft te missen.

Frans leren

Frans leren

Een cursus Frans om je te redden tijdens je vakantie, waar kun je dat doen? Dit kan namelijk ook tijdens je vakantie, lees hieronder meer over Frans leren aan de Côte d'Azur.

CotedAzur.nl