Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Beste reistijd

Wanneer is het de beste tijd om naar de Côte d'Azur te reizen?

Als we aan een vakantie naar de Côte d’Azur denken, denken we waarschijnlijk allemaal aan de zomerperiode met veel zon, zee en strand. Maar niet alleen de zomer is een gunstige periode om te reizen naar Frankrijk. Wat is de beste reistijd voor je vakantie? Dat lees je hier!

Klimaat

Frankrijk is één van de grootste landen van Europa en daarom verschilt het klimaat in Frankrijk zo ongeveer per regio. De Côte d’Azur is geliefd om haar zachte klimaat met weinig regen. De kustgebieden zijn dan zeker populair, aangezien het binnenland soms te heet is. De koelte van de zee zal dan uitkomst bieden. Tussen de maanden maart en mei kan de Mistral waaien. Deze wind is koud en hard en zorgt voor een afname van de temperatuur. Het zeewater daalt ook van temperatuur. In het laagseizoen komt de Mistral echter minder vaak voor dan in het hoogseizoen.

Hoogseizoen

Het hoogseizoen, wat van mei tot en met september loopt, is veruit favoriet bij de meeste toeristen. Dat is ook niet zo gek, want dit is ook de beste reistijd voor Frankrijk. De temperatuur hangt tussen de 21 en de 28 graden in, maar dit geldt wel voor de Côte d’Azur. Vaak is het temperatuurverschil met een noordelijker gelegen gebied erg groot. De temperaturen in juli en augustus kunnen het hoogst oplopen en er schijnt dan ook de meeste zon. Het is dus niet voor niets het hoogseizoen. Dit zorgt voor drukte op de weg, volgeboekte hotels, overvolle stranden en hogere prijzen. Veel mensen hebben dit allemaal over voor de zon en dat is natuurlijk heerlijk, maar kunnen ook periodes zijn van extreme hitte.

Laagseizoen

Hoewel het hoogseizoen voor de zonliefhebbers natuurlijk veruit de beste reistijd is, moet het laagseizoen ook niet worden onderschat. Het voor- en najaar zorgt in Frankrijk dan misschien wel voor meer regen, maar deze regenbuien zijn vaak kort. Er zijn wel perfecte temperaturen om steden te bezoeken. De temperatuur ligt dan nog steeds rond de 20 graden. Daarnaast liggen de prijzen voor hotels veel lager. Voor de liefhebbers van stedentrips zijn deze temperaturen perfect. Je bent niet compleet bezweet als je een paar trappen op moet naar een kerkje en de toeristenstroom is vaak ver te zoeken. Dat betekent dat veel bekende plekken rustiger zijn, zodat je zelf meer tijd hebt om het goed te bekijken.

Kortom, de beste reistijd hangt af van je voorkeuren en het doel van je reis. Ga je voor een stedentripje, dan heb je misschien meer baat bij het laagseizoen. Kijk je uit naar een heerlijke zon, zee en strandvakantie, overweeg dan om in het hoogseizoen te gaan.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl