Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Waterskiën

Waterskiën

De Côte d'Azur is de hemel voor watersportliefhebbers. In deze streek vind je dan ook vele watersportcentra waar je onder andere kan waterskiën. Deze watersport is geschikt voor jong en oud, beginners en gevorderden.

Vissen

Vissen

Vissen saai? Echt niet! De natuurgebieden in de Côte d'Azur zijn schitterend, maar ook aan de kust kun je prima je hengel uitgooien. De zeevissen die hier worden gevangen, worden onder andere gebruikt voor in de Franse vissoep: la bouillabaisse.

Boottochten

Boottochten

Tijdens een boottocht kun je heerlijk uitwaaien, de prachtige kustlijn bekijken en genieten van de Franse zon!

Fietsen

Fietsen

Het af en toe ruige landschap van de Côte d'Azur is natuurlijk perfect voor mountainbikers. Maar wist je dat er ook tal van rustige fietsroutes zijn? Wij lichten twee hele mooie uit!

Pretparken

Pretparken

In de Côte d'Azur kun je leuke uitstapjes maken. Bezoek eens een van de vele (pret)parken die hier te vinden zijn. Wij geven tips!

Markten

Markten

Gezellig naar één van de vele Provençaalse marktjes hoort natuurlijk bij een vakantie aan de Côte d'Azur. Dit kan hier zowel 's ochtends als 's avonds. Wij geven tips!

Paardrijden

Paardrijden

Wil je eens op een andere manier de prachtige natuurgebieden van de Côte d'Azur bewonderen? Wat dacht je van een tocht te paard?

Duiken

Duiken

In de prachtige kustplaatsen van de Côte d'Azur bevinden zich vele duikscholen waar je cursussen kan volgen op alle niveaus!

Wandelen

Wandelen

Dankzij de verschillende natuurgebieden die de Côte d'Azur rijk is, kun je als je wil, elke dag een andere route lopen!

Citytrips

Citytrips

Cannes, Nice en Saint-Tropez: toch wel de bekendste steden van de Côte d'Azur. Pastelkleurige gevels, barokke gebouwen en mooie badplaatsen.

Eten en drinken

Eten en drinken

Bij een vakantie hoort natuurlijk lekker eten en drinken. In de Côte d'Azur kun je zowel kennis maken met regionale delicatessen als met gerechten met buitenlandse invloeden.

IJssalons

IJssalons

Een ijsje kan tijdens je zomervakantie niet missen. Waar waar vind je de lekkerste ijssalons aan de Franse Rivièra? Dat lees je hier!

Wijntour

Wijntour

Ontdek de heerlijke wijnen uit het wijngebied de Côte d'Azur door middel van een wijntour langs de bekendste wijnhuizen van deze Franse regio!

Uitgaan

Uitgaan

Ook uitgaan is een van de dingen die je aan de Côte d'Azur als de beste kunt doen. Maak het zo luxe of gezellig als je zelf wilt in een van de steden!

Evenementen

Evenementen

Je vindt aan de Côte d'Azur gedurende het hele jaar eindeloos veel evenementen. Hieronder lees je wat je hier allemaal kunt doen en meemaken!

Musea

Musea

Cultuurliefhebbers kunnen ook zeker terecht in de Côte d'Azur. In de steden Nice, Antibes en Cannes hangt de kunst letterlijk op straat en kun je één van de vele musea bezoeken die deze steden rijk zijn.

Waterparken

Waterparken

Wil je weten waar je met het gezin naartoe moet gaan voor een gezellig dagje bij een waterpretpark? Lees dan hieronder verder!

Shoppen en winkelen

Shoppen en winkelen

Hier lees je alles over kleine winkeltjes, schattige marktjes of grote modehuizen in de kustplaatsen aan de Côte d'Azur. Perfect voor een dagje shoppen en winkelen!

CotedAzur.nl