Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Markten

Shop till you drop!

Bij een vakantie in Frankrijk horen natuurlijk van die typische Franse marktjes, waar je de geur van lokale producten kan opsnuiven en leuke snuisterijen kan scoren. Wij lichten een paar leuke en bijzondere markten voor je uit!

De overdekte markt in Sainte-Maxime

Vanaf april tot en met september kun je deze overdekte markt elke dag van zeven uur ’s ochtends tot en met twee uur ’s middags bezoeken. Vanaf half juli tot en met eind augustus is deze markt ook van ’s middags vijf tot half acht ’s avonds geopend (behalve op zondag)! Hier kun je allerlei verse producten kopen: groente, fruit, vis, vlees én wijn. Niet geheel onbelangrijk: de producten zijn van hele goede kwaliteit! Je kunt hier dus alle ingrediënten halen voor je (Franse) gerechten die je tijdens je vakantie gaat maken. Deze gezellige hal staat midden in het centrum.

Braderie in Sainte-Maxime

Vanaf half juni tot en met half september kun je van vier tot elf uur ’s avonds in Sainte-Maxime de Marché d’artisans et d’artistes peintres bezoeken. Een soort braderie waar ambachtslieden en schilders hun producten tentoonstellen en te koop aanbieden. Een typisch Franse activiteit! Op deze manier ontdek je de cultuur van deze stad en maak je kennis met lokale inwoners. Deze braderie is verspreid over meerdere straatjes in het centrum. Hier kan je dus heerlijk langs slenteren en tegelijkertijd mooie kunstwerken bekijken!

Markten in Fréjus

Meestal worden markten ’s ochtends georganiseerd, maar in de Côte d’Azur zijn er ’s avonds ook marktjes die je kan bezoeken, bijvoorbeeld in Fréjus. In de maanden juli en augustus kun je in de haven van Fréjus (Port Fréjus) vanaf zeven uur ’s avonds terecht voor onder andere leuke sieraden, tassen en gadgets. Ook in Fréjus-plage, vlakbij het strand, vind je deze maanden langs de boulevard verschillende kraampjes, maar deze begint een uurtje later. Daarnaast is hier ’s ochtends van half negen tot half één ook een traditionele markt.

Markt in Hyères

Ook in het zuidelijk gelegen Hyères is er bijna dagelijks wel een markt die je kan bezoeken. Een voorbeeld hiervan is de Marché paysan, oftewel: de boerenmarkt. Groene en zwarte olijfjes, zongedroogde tomaten, Provençaalse kruiden zoals tijm, lavendel en rozemarijn, fleurige bloemen, verse groenten, fruit of vlees, je vind het hier allemaal. Deze markt kun je elke dinsdagochtend en donderdagochtend bezoeken op het plein van Clemenceau, in het zuiden van het oude stadscentrum.

Populaire bestemmingen

CotedAzur.nl