Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Sainte-Maxime

De ideale bestemming voor een familievakantie

Iets minder mondain dan Saint-Tropez aan de overkant van de baai, is Sainte-Maxime de ideale bestemming voor een familievakantie in Frankrijk. Beschut gelegen aan de prachtige Mediterrane kust biedt Sainte-Maxime genoeg vertier voor het hele gezin. Met 300 zondagen per jaar een heerlijke bestemming voor een zon- en zeevakantie.

Informatie over Sainte-Maxime

In Sainte-Maxime worden het hele jaar door leuke evenementen georganiseerd. Gratis concerten en shows in het Théâtre de la Mer, feesten ter ere van de beschermheilige van de stad, een kunstfestival in oktober en een kerstmarkt in december. Voor de sportievelingen zijn er in de omgeving meer dan voldoende mogelijkheden om sporten te beoefenen: tennis, mountainbiken, paardrijden en natuurlijk watersporten als jet ski, waterskien en duiken. In de heuvels nabij Sainte-Maxime bevindt zich een 18-holes golfbaan met schitterend uitzicht over de Middellandse Zee. Ook de kinderen zullen zich prima vermaken in de diverse speeltuinen en themaparken.

Sainte-Maxime is ook ideaal gelegen voor een ontdekkingsritje langs de prachtige kust van de Côte d’Azur. Dit kan je in twee richtingen doen: richting Bormes-les-Mimosas, of via Saint-Raphaël en Mandelieu-la-Napoule richting Grasse!

De stranden van Sainte-Maxime

De stranden van Sainte-Maxime zijn zeer populair vanwege de ideale ligging: gericht op het zuiden en beschermd tegen de wind door de bergen. Zelfs de meest verwende strandliefhebber zal genieten van de stranden in de stad zelf en in de omgeving. De beste stranden zijn te vinden ten westen van Saint-Maxime, in het bijzonder bij La Nartelle.

Na een heerlijk dagje zon, zee en strand is het goed toeven in het levendige centrum van Sainte-Maxime. De Promenade Simon Lorière biedt een prachtig uitzicht op Saint-Tropez. In het voetgangersdeel van de stad kunt u heerlijk rustig slenteren langs winkeltjes, restaurants en terrassen. Bij de oude stad staat de karakteristieke toren, La Tour Carrée. Deze is in de 16e eeuw gebouwd door monniken om de stad te beschermen tegen vijandige invallen. De toren is tegenwoordig een museum.

CotedAzur.nl