Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bormes les Mimosas

Ontdek de verborgen schatten in deze stad

De Middeleeuwse plaats Bormes les Mimosas staat bekend als één van de mooiste plaatsen in de streek de Var. Historische architectuur en gekleurde huizen met bewerkte deuren. Ook de bric-à-brac winkeltjes en verscholen ateliers maken dat er veel te ontdekken en genieten is.

Informatie over Bormes les Mimosas

Vele ambachtelijke handwerklieden zijn in Bormes les Mimosas neergestreken. Ze zitten met hun werkplaatsen verscholen in de smalle straatjes van het oude centrum. Aarzel niet om zo’n smal deurtje binnen te stappen en bekijk de eeuwenoude technieken van pottenbakken, hoedenmaken en keramiek-, hout- en zijdebewerken. Om niets te missen van de verborgen schatten van Bormes les Mimosas worden verschillende wandelingen onder leiding van een gids georganiseerd. Zo is er op dinsdag de “ontdekkingstocht door de tuinen”. Op donderdag een tocht door de geschiedenis van de Middeleeuwse stad. Deze wandeling voert in elk geval langs de twaalf fonteinen in het dorp en het kasteel op de top van de heuvel. Vanaf dit kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee tot aan de Iles d’Hyeres.

Het dorp ontleend haar naam aan de overvloedig aanwezige bloemen en planten. In februari staat de Mimosa in volle bloei en zijn de heuvels en tuinen bedekt met deze donzige, goudgele bloemen. In Bormes les Mimosas start de “Route des Mimosas”, een ruim honderd kilometer lange autoroute langs onder meer Sainte-Maxime, Saint-Raphael en Grasse.

De ideale bestemming voor de zomervakantie

De meeste mensen op vakantie in Bormes les Mimosas zullen met name komen voor de prachtige, 22 kilometer lange kustlijn met heerlijke zandstranden. Deze stranden met namen als Cabasson, Brégancon, l’Estagnol, le Pellegrin en la Favière bieden alle faciliteiten voor een ontspannen dagje zon en zee. Het zandstrand van la Favière is maar liefst 680 meter lang en heeft een gratis parkeerplaats. Dit strand is met name geliefd bij families en ligt vlakbij de haven, restaurants en winkeltjes. Ook voor watersportliefhebbers is in Bormes les Mimosas veel te beleven: zeilen, vissen, jet skiën, waterskiën, zeekayakken. De drie duikscholen en vele scheepswrakken voor de kust maken van Bormes les Mimosas een waar paradijs voor duikliefhebbers.

Kijk hier voor meer over Bormes les Mimosas.

Kenmerken

  • Op een berghelling vlakbij Le Lavandou
  • Ontdekkingstocht door de tuinen
  • Historische architectuur, winkeltjes en verscholen ateliers

Pagina delen

CotedAzur.nl