Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bormes-les-Mimosas: een klein stadje aan de Côte d’Azur

Een kleurrijke omgeving met veel bezienswaardigheden

Wat is er heerlijker dan in de koude wintermaanden Zuid-Frankrijk op te zoeken? Er wordt dan al snel gedacht aan de grote steden als Nice en Cannes, maar ook de kleine stadjes aan de Côte d’Azur zijn zeker het bezoeken waard. Heb je bijvoorbeeld al eens van Bormes-Les-Mimosas gehoord?

Dit hoog gelegen stadje in het zuidoosten van Frankrijk heeft zijn naam te danken aan de Mimosa boom. Deze boom bloeit vooral in de winter en in het voorjaar en is te herkennen aan zijn felle gele kleur. Maar geel is niet de enige kleur die je in Bormes-Les-Mimosas tegenkomt. De stad staat vooral bekend om zijn kleurrijke steegjes vol met verschillende bloemen. Bekijk hier ons aanbod in Bormes-Les-Mimosas!

yellow-flower-661561_960_720


Het Grote Mimosa Corso

Ieder jaar organiseert het dorp het Grote Mimosa Corso. Praalwagens vol met bloemen en steentjes trekken het laatste weekend van februari door de straten. De ontwerpers van de praalwagens verzinnen ieder jaar een ander thema. En volgens traditie wordt het feest afgesloten met een traditioneel bloemengevecht. Het eerstvolgende Mimosa Corso is op 26 februari 2017. 

Fort de Brégançon
Niet alleen het stadje zelf is het bezoeken waard. Op een kleine twintig minuten rijden van het centrum van Bormes-Les-Mimosas ligt Fort de Brégançon. Dit bijzondere fort ligt op een klein eiland, maar is wel gewoon met de auto te bereiken. Het Fort de Brégançon was tot 2013 een plek waar de Franse president zich graag terugtrok. In de zomer van 2012 werd de plek ontdekt en het werd zo een makkelijk doelwit voor de papparazzi. Daarom werd in 2013 besloten er een nationaal monument van te maken dat toegankelijk was voor toeristen.

bormes-les-mimosas_83_-_fort_de_bregancon

Plage de Cabasson en Plage de l’Estaganol
Ook is de omgeving van Bormes-Les-Mimosas heel geschikt voor een dagje strand. Op een kleine afstand van een kilometer (dus maar 5 minuutjes rijden) van Fort de Brégancón ligt Plage de Cabasson. En ongeveer tien minuten verderop ligt Plage de l’Estagnol. Beide stranden geven je het gevoel alsof je in een paradijs bent beland door de witte stranden en het heldere blauwe zeewater, en dat allemaal aan de Côte d’Azur!

Nog meer lezen over Bormes-les-Mimosas? Dat kan hier!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl