Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Nice

De grootste stad aan de Côte d'Azur

Nice staat als grootste stad aan de Côte d’Azur bekend als de hoofdstad van de Franse Rivièra en wordt vaak “La Bella Nizza” genoemd. Overigens behoorde Nice sinds de 14e eeuw bij het Italiaanse Savoye en werd het pas in 1860 onderdeel van Frankrijk. Dit 150 jarig jubileum is in 2010 groots gevierd in de stad. Een dagje naar Nice? Bekijk dan eens de mogelijkheden met een online citypass naar de stad!

Informatie over Nice

Wie Nice zegt denkt al gauw aan uitgestrekte stranden, blauwe zee, palmbomen en de wereldberoemde Promenade des Anglais. Deze boulevard is aan het begin van de 19e eeuw aangelegd door de Engelsen en is nog steeds beeldbepalend voor de stad. De fraaie gebouwen uit de Belle Epoque kijken uit op de Baie des Anges. Al slenterend over de boulevard geniet je van de unieke combinatie tussen de stad en het strand. En met een beetje geluk loop je een internationale ster tegen het lijf….

Het uitzicht van de stad, dat op bijna alle ansichtkaarten staat, is te vinden in het Parc du Chateau, gelegen op een heuvel vlakbij de Promenade des Anglais. Vanaf het strand moeten wel eerst een aantal steile trappen worden beklommen, maar er gaat ook een lift. Het oude centrum ligt ook vlakbij de Promenade des Anglais, tussen Parc du Chateau en Place Garibaldi. De verkeersvrije straatjes zijn het kloppend hart van Nice, met talrijke bistro’s, terrassen, cafeetjes en artistieke winkeltjes. Op één van de meest levendige pleinen van het Oude Nice, de Cours Saleya, wordt dagelijks een bloemenmarkt gehouden waar ook alle lokale lekkernijen geproefd kunnen worden.

Na Parijs is Nice de stad met het grootst aantal musea en galerijen. Sinds 2008 zijn alle musea gratis toegankelijk met uitzondering van het Musée Chagall. Uit het grote aanbod musea zijn het museum voor de moderne kunst (Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain, MAMAC) en het Matisse Museum echte aanraders. Het eerste museum heeft een grote collectie moderne kunst vanaf de jaren ’60 tot nu. Het Musée Matisse is gevestigd in een prachtige 17e eeuwse villa en exposeert werken van de schilder Henri Matisse, die tot zijn overlijden in 1954 in Nice verbleef.

Rondrit door Nice

Om Nice op een ontspannen manier te leren kennen kan een rondrit gemaakt worden in een open bus. Deze toer duurt 1,5 uur en komt langs alle hoogtepunten van de stad. Voor de kinderen is een toertje in de mini-trein een leuke attractie. De stad is ook een goede uitvalsbasis om met de eigen auto tochtjes langs de kust te maken en de prachtige natuur in de omgeving te ontdekken.

Nice is een zeer veelzijdige stad en badplaats waar het hele jaar van alles te beleven is. Ook veel festivals en evenementen worden er georganiseerd. Het uitbundige carnaval duurt maar liefst twee weken en tovert de stad om tot een soort Rio de Janeiro van de Côte d’Azur.

Ben je eerder op zoek naar een actieve manier om Nice te bezichtigen ? Wat denk je van een fietstour door Nice. Op deze manier ontdek je de prachtige stad in slechts 3 uur.

CotedAzur.nl