Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Carnaval in Nice!

In februari hebben de scholen vakantie, voorjaarsvakantie, maar voor de Brabanders en echte liefhebbers, is dit de carvanalsvakantie. Niet alleen in Nederland wordt carnaval gevierd, trek er dit jaar eens op uit naar Frankrijk! Van 11 tot 25 februari staat Nice in het teken van carnaval. Het winterfeest aan de Côte d’Azur is zelfs één van de grootste carnavals ter wereld. Een goede reden om een extra vakantie in te lassen, carnaval in Nice is namelijk niet zomaar carnaval. Maar de stad Nice op zich is in de winter ook zeker een bezoekje waard, prachtige gelegenheid om het milde klimaat te ontdekken.

Maskers als bescherming

Het Franse carnaval stamt uit de middeleeuwen, waarin een katholiek feest met vele festiviteiten plaatsvond. Er werden veel maskers gedragen, de boeren beschermden zich er namelijk mee tegen de spot. Sinds 1837 wordt carnaval gevierd zoals we dat nu nog doen.

Corso carnavalsque et batailles de fleurs

Het feest bestaat hoofdzakelijk uit twee evenementen, namelijk ‘du corso carnavalsque’ en ‘batailles de fleurs’. Het eerste evenement, corso carnavalsque, vindt plaatst in de middag en of in de nacht. Vele muzikanten en dansers nemen met hun karren deel aan deze parade, dat elk jaar een specifiek thema heeft. Dit jaar is het thema ‘roi d’energie’, letterlijk de koning van energie. We gaan terug in de tijd tijdens deze prachtige, kleurrijke optocht en geniet van de feestelijke sfeer. Het andere belangrijke evenement, batailles de fleurs, vindt plaats op het strand. De carnavalskarren zijn versierd met de mooiste bloemwerken en ook de personages op de kar zijn extravagant aangekleed in de stijl van de kar.

Deze optochten vinden meerdere malen plaats tijdens het vijftien dagen lange feest. Hieromheen zijn nog veel meer andere festiviteiten en activiteiten georganiseerd, maar het belangrijkste en meest indrukwekkende: de stad ademt op het ritme van het feest.

Entree

Voor toegang tot de activiteiten moet je wel betalen, maar dit is het absoluut waard. Er zijn verschillende soorten kaarten beschikbaar. Je kunt er ook voor kiezen om ter plekke bij de ‘office du tourisme’ (Franse VVV) een kaartje te kopen. Klik hier, voor meer informatie over de prijzen en het exacte programma.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl