Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Fête du Citron in Menton

Een uniek evenement: la Fête du Citron, ofwel het citroenfestival. Dit festival vindt plaats in Menton, de stad van de citroen. Omdat de citroen voor de stad zo belangrijk is, is er een festival voor ontstaan. Sinds 1933 is het een officeel regionaal evenement dat jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers trekt.

Dit jaar vindt het plaats van 11 februari tot 1 maart. Menton zal weer omgetoverd worden tot een geel-groen-oranje stad: er wordt zo’n 145 ton aan citrusvruchten gebruikt. Wat ze daar mee doen? De allermooiste corso’s en praalwagens maken! De zonnepromenade (Promenade du Soleil) van Menton is het centrum van het festival. Hier trekken wagens met citrusvruchten, dansers en muziek aan je voorbij. Elk jaar is er een thema aan verbonden. Voor deze 84e editie in 2017 is dat Broadway!

En geloof me: dat wil je een keertje in het echt zien. Hoe het er aan toe gaan tijdens het Fête du Citron? Bekijk het filmpje hieronder!

Over Menton

Menton is een zonnige badplaats aan de Côte d’Azur, gelegen tussen Monaco en de Italiaanse stad San Remo. Menton staat bekend om de mooie stranden, hotels, restaurants en het prachtige oude centrum. Een groot deel van dit oude centrum is voetgangersgebied. De kerk Eglise St. Michel is prachtig en zeker een bezoek waard! Shoppen of een terrasje pakken aan de promenade? Ook daarvoor ben je in Menton aan het juiste aders. Vanuit de straatjes vang je soms een glimp op van de zee en het strand. En oordeel zelf: die gekleurde huizen, de kerk en de mooie haven.. Is het geen plaatje?

Menton

Ook een keer een dagje naar Menton? Bekijk de vakantiebestemmingen aan de Côte d’Azur hier!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl