Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Monaco

De hoofdstad van Monaco

Het Vorstendom Monaco bestaat uit twee steden: Monaco en Monte-Carlo. Monaco stad is de hoofdstad van dit op-een-na kleinste land ter wereld. Een bezoekje in deze stad tijdens je vakantie is zeker de moeite waard! Leuk feitje: De inwoners worden Monegasken genoemd.

Informatie over Monaco

Vaak wordt verward dat het casino in Monaco in gevestigd, terwijl dit in Monte-Carlo ligt. De stad is wel bekend om het Prinselijk Paleis van Monaco. Het paleis is voor een deel open voor het publiek. Zo kun je de troonzaal bekijken met alle pracht en praal van dien. In het paleis bevindt zich een museum, waar verschillende voorwerpen van Napoleon worden bewaard. Het meest spectaculaire moment is de wisseling van de wacht. Dit gebeurt elke dag om 11:55 uur.

De stad is gebouwd tegen de Franse Alpen, op de Rots van Monaco. Hierdoor is de stad een aardige klim en geeft het een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee, de haven en Monte-Carlo. De straatjes in de stad zijn heel smal en knus. Bij aankomst kom je door de prachtige tuinen. Zo hebben ze een rozentuin, een exotische tuin en een Japanse tuin.

Een nationale feestdag is 19 november. Deze dag is gekozen omdat het de naamdag is van Rainier en is vergelijkbaar met een soort Koningsdag. De hele dag worden er verschillende activiteiten georganiseerd en is er muziek. Daarnaast is er een grote kermis en vuurwerk: een groot feest.

Wie naar Monaco gaat kan er vanuit gaan dat het genieten is van pracht en praal. De rich en famous weten de vorstendom goed te vinden en net als in steden als Cannes en Saint-Tropez, kun je ook hier in de haven genieten van grote jachten en dure auto’s!

Ben je klaar om een dagje naar Monaco te gaan? Met een online citypass maak je dit bezoekje waar, zonder rijen en zelfs met vervoer! Ook kun je er voor kiezen om met de auto een bezoek te brengen aan Monaco. Meer informatie over parkeren in Monaco vind je hier.

Lees hier meer over wat te doen in Monaco!

CotedAzur.nl