Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

19 november – Sint-Rainiersdag in Monaco

Nationale feestdag in Monaco

Muziek, kermissen en als afsluiter een enorm vuurwerkspektakel in de haven. De lokale bevolking van Monaco weet wel hoe zij een nationale feestdag moeten vieren. Doe je met hen mee? De koninklijke familie is het middelpunt van deze dag en overal wordt gelachen, gegeten en plezier gemaakt. Een absolute aanrader om die eens bij te wonen.  Wat er gevierd wordt? De naamdag van Rainier d’ Arezzo, ook wel genoemd: Sint-Rainiersdag! 

Wie is Rainier d’ Arezzo?

De onafhankelijke staat Monaco is een katholiek vorstendom. Gewoon voor een koninkrijk als deze vieren zij de naamdag van de beschermheilige van hun koning. Dit doen zij in plaats van de eigen verjaardag van de vorst. Als eerbetoon aan zijn vader veranderde Prins Albert II dit naar 19 november; de naamdag van Rainier. Hij maakte er een nationale feestdag van zodat het hele volk dit met hen mee kan vieren.

Hoe vieren zij dit dan?

In de vorm van traditie is er een grote katholieke mis in de kathedraal vlak bij het paleis. De prinselijke familie, belangrijke inwoners van Monaco en de leden van de regering mogen hierbij aanwezig zijn. Daarna verschijnen de prins en prinses met hun familie op het balkon van het paleis. Uit het hele land komen Monegasken naar het plein om te kijken en te zwaaien. Ook klinkt er een eresaluut. Iedereen is vrij en er wordt van alles georganiseerd. Vier Sint-Rainiersdag op de kermis, tijdens een festival of met familie thuis. Wat je absoluut niet mag missen, is het vuurwerk in de haven. Dit is ieder jaar weer een groots schouwspel.

Waarom zou ik dit niet willen missen?

Feestdagen vieren in het buitenland is altijd leuk. Het is extra speciaal omdat het niet in eigen land is en je leert op een dag ontzettend veel over een land en een cultuur. Mensen zijn vrolijk en nemen je mee in hun gewoonten. Monaco is een bijzonder vorstendom en daar zijn ze trots op. Vier dit met hen mee en je bent zeker weten een feestelijke ervaring rijker.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl