Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Cannes

Méér dan glitter en glamour, grote jachten en luxe auto's

De badplaats Cannes lijkt tegenwoordig wel een synoniem voor de wereld van glitter en glamour, grote jachten, nachtclubs, filmsterren en luxe auto’s op de boulevard de la Croisette. Maar laat je hierdoor niet te veel verblinden. Tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur zul je zeker ook een andere kant van Cannes en de prachtige omgeving leren kennen.

Informatie over Cannes

De naam Cannes komt voor het eerst voor in 1030 en is afkomstig van het woord voor “hoogte”of “piek”.  In deze periode was Cannes niet meer dan een klein dorpje. De twee eilanden voor de kust, de Iles de Lérins, water van groter belang dan de plaats zelf. De Romeinen stichtten hier al een marinenederzetting en de eilanden hebben door de eeuwen heen altijd hun strategische belang gehouden.

Het eerst eiland wat voor de kust van Cannes opdoemt is het grootste eiland, Ile Saint-Marguerite. Neem een boot vanuit de haven van Cannes en ontdek de bijzondere flora en fauna van dit eiland. De aangegeven wandelingen over het eiland brengt je langs zeldzame Mediterrane bomen bij schitterende uitzichtpunten. Een bezoek aan het eeuwenoude fort Royal mag je zeker niet overslaan. Ooit gebouwd als staatsgevangenis is hier nu het Musée de la Mer gehuisvest. Rijk aan historie is Ile Saint-Marguerite ook een heerlijke plek voor ontspanning in één van de tientallen inhammen. Daar kun je zalig kunt zwemmen en zonnebaden.

Min of meer verscholen achter Ile Saint-Marguerite ligt het kleinere eiland Ile Saint-Honorat.  Hier staat al sinds de 5e eeuw de Abdij van Lérins. Dit is ook vandaag nog steeds in gebruik als klooster voor monniken. Saint-Honorat is een bekende bestemming voor meditatie. Daarnaast, ook voor proeverijen van de uitstekende wijnen van de landerijen van de monniken. De mystieke sfeer van  het eiland vormt een bijzondere tegenhanger van het bruisende leven aan de overkant in Cannes.

Bepalend voor de uitstraling van de stad is natuurlijk de Boulevard de la Croisette, de beroemde avenue met prestigieuze winkels en luxe hotels, zoals het Carlton, Martinez en Majestic. Tijdens het bekende jaarlijkse Filmfestival van Cannes wemelt het hier van de filmsterren en andere beroemdheden. Het hart van Cannes wordt gevormd door de wijk Le Suquet. Dit is de oude stad met pittoreske straatjes, trappen en typische huizen. Op de Place de la Caste zijn nog restanten van de oude stadsmuur te vinden. Op dit plein staat de gotische kerk Notre Dame de l’Espoire, gebouwd in de 16e en 17e eeuw. Aan de voet van de heuvels van de wijk Le Suquet bevindt zich de oude haven waar het ’s avonds heerlijk  flaneren is. Hier liggen zowel de luxe jachten als de oorspronkelijke vissersbootjes. Ieder jaar in september vindt hier de Royal Regatta plaats, een groots zeilevenement.

Tijdens een vakantie in Frankrijk mag natuurlijk een bezoekje aan één van de lokale markten niet ontbreken. In Cannes kun je zelfs kiezen uit meerdere locaties. Enkele van de meest bekende markten zijn de markt van Forville, de Provencaalse markt van Bocca en de markt op Place Gambetta. Lees hier wat je kunt doen tijdens een stedentrip in Cannes.

Zomer in Cannes

Van oorsprong was Cannes tot het begin van de vorige eeuw een winterbestemming voor met name de rijke Britse toeristen, die hier kwamen voor de gezonde lucht en het milde klimaat. In 1931 besloten de directeuren van de belangrijkste hotels in Cannes om hun deuren voortaan niet meer te sluiten tijdens de zomer en kwam het toerisme pas echt goed op gang. Voor de moderne toerist is er veel te beleven. De stad biedt vele festivals voor haar gasten, er zijn vele (water)sportfaciliteiten, talrijke restaurants van zeer luxe tot goed betaalbaar, vele uitgaansmogelijkheden, prachtige musea, een ruime keuze aan winkels en niet te vergeten heerlijke zandstranden. In de nabije omgeving van Cannes is een ruim aanbod van campings, vakantieparken en vakantiehuizen.

CotedAzur.nl