Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Cultuurtip: op zoek naar de mooiste musea in Cannes

Voor de historie en cultuurliefhebbers!

Cannes, de stad van het wereldberoemde filmfestival waar de grootste sterren op af komen. Eén van de steden waar je enorme jachten in de haven kunt bekijken en waar je eindeloos over de boulevard kunt wandelen. Een stad waar je niet alleen kunt genieten van de prachtige natuur, maar ook veel kunt beleven in de stad. Bijvoorbeeld op het gebied van cultuur. Voor de echte cultuurliefhebbers zet ik vandaag 4 bekende en minder bekende museau op een rij.

Musee de la Castre

Voor degenen die van historie en archeologie houden, moeten echt naar dit museum. Dit middeleeuws kasteel vind je middenin de stad, in het oude gedeelte van Cannes. Het is echt de moeite waard om dit te bezoeken. Je vindt hier prachtige oude collecties uit Zuid-Frankrijk, Italië, maar ook het Midden-Oosten. Mocht je niet kastelen houden, ga er dan heen om te genieten van het uitzicht over kustlijn en de eilanden voor de kust!

shutterstock_29957050

Musee Picasso

Picasso-liefhebbers kunnen hun geluk niet op in het Musee Picasso. Hier vind je wereldberoemde werken van de schilder. En dat allemaal in een prachtig middeleeuws kasteel. In dit kasteel heeft Picasso in zijn beginjaren een kamer gehuurd waar hij meer dan 200 schilderijen heeft gemaakt. En die staan nu door het hele kasteel opgesteld.

Naast schilderijen van Picasso vind je hier ook werken van onder andere Miró en Calder.

Musee de la Mer

Een ander museum waar archeologie een grote rol speelt, is het Musee de la Mer. Dit museum ligt op het eiland Sainte-Marguerite, voor de kust van Cannes. Het museum is gevuld met voorwerpen die in de zee zijn gevonden. Dat maakt de afkomst enorm divers. Er zijn door de eeuwen heen voorwerpen uit het Mediterrane gebied gevonden, maar ook vanuit het Midden-Oosten. Een prachtige collectie om te bekijken.

Over het hele eiland zijn bijzonderheden te bekijken!

sainte-marguerite

Bellini Chapel

Een niet standaard museum is de Bellini Chapel. Dit museum behoort tot Villa Fiorentina, een prachtige villa uit de 19e eeuw. Nadat er vele rijke en hoge zakenmensen in hebben gewoond, heeft artiest Emmanuel Bellini in 1953 de villa overgekocht. In de kapel heeft hij zijn atelier gebouwd en sindsdien daar vele prachtwerken gemaakt. De echte uitstraling van een atelier is het helaas niet meer, maar de werken van Emmanuel zijn nog altijd te bezichtigen in de Bellini Chapel.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl