Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

4x de mooiste dorpjes aan de Côte d’Azur

Omdat er genoeg prachtige dorpjes zijn!

Bij de Côte d’Azur denken we misschien snel aan grote steden als Cannes, Monaco en Nice. Maar wist je dat deze Zuid-Franse streek vooral ook prachtige dorpjes rijk is? Wij wel! En we helpen jou graag aan deze kennis…

St. Paul de Vence

In dit dorpje zul je nooit alleen lopen, maar dat geeft niet. St. Paul de Vence is niet voor niets beroemd. Het is het schitterende schildersdorp van de Côte d’Azur. Terwijl je door de smalle steegjes loopt, zie je onophoudelijk schilder die in hun ateliers hun kunstje doen en werk vertonen en verkopen. Een prachtig zicht, ook voor wie niet zo van kunst houdt.

dorpen-st-paul

Eze

Eze is het dorpje dat je kent van de plaatjes van de Côte d’Azur. De ligging van Eze is namelijk magnifiek. Op bijna 500 meter hoogte, maar toch pal aan de kust, steelt dit dorpje de show. Dat levert fraaie beelden op. Wanneer je in Eze bent, zul je je uiterst gelukkig voelen. Je kijkt hier op de azuurblauwe zee uit, maar voelt je ook thuis in het dorpje, waar terrasjes en winkeltjes geen uitzondering zijn.

dorpen-eze

Roquebrune cap Martin

Roquebrune-cap-Martin is in tegenstelling tot bovengenoemde dorpen erg rustig. Dat er minder te beleven valt, is ook een feit. Voor wie dit niet erg vindt en juist dol is op rust en mooie vergezichten, is een bezoek aan Roquebrune-cap-Martin waard.

Gourdon

Dol op snoepjes en parfum? Dan moet je absoluut het dorpje Gourdon bezoeken! De ligging van dit dorpje, in de heuvels van het achterland van de Côte d’Azur, is al prachtig. Maar een bezoek aan dit dorp is meer. Bij binnenkomst zie je het overal: grote kannen met gekleurde vloeistoffen. Parfum! Zet een paar stappen verder en de zuurstokken omhelzen je bijna. Gourdon is leuk! Klein, maar ontzettend schattig. En eigenlijk zou je het alleen al moeten bezoeken voor de reis er naartoe. Over kronkelweggetjes de hoogte in…

SONY DSC

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl