Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3x Franse lekkernijen

Eten is toch echt een belangrijke reden om naar een bepaald land op vakantie te gaan. Gelukkig zit dat bij Frankrijk helemaal goed. Want het eten hier is echt heerlijk. Vooral aan de Côte d’Azur en andere kuststreken, waar je de lekkerste visgerechten kunt eten. Althans, dat zijn toch echt één mijn favorieten! Maar goed, Frankrijk heeft nog meer typische Franse lekkernijen die al vroeg beginnen. In dit blog lees je mijn favorieten!

Croissants met jam en stokbrood met kaas

Wie houdt er niet van? De verse croissantjes met heerlijke jam en de verse stokbroodjes met Franse kaas. Als je mij ergens voor wakker kunt maken midden in de nacht, dan is dit het wel! Vooral de geur van het verse brood blijft je voor altijd bij als je eenmaal in Frankrijk bent geweest. En dat op de camping, nadat je rustig wakker bent geworden, loop je op je gemakje naar het bakkertje op de camping om heerlijk vers, en als je geluk hebt, warm stokbrood te kopen. Genieten met een plakje kaas! En dat croissantje.. Tja, daar gaat toch niks boven?

shutterstock_34800511

Crêpes

Hmm.. Gevuld met verse aardbeien en slagroom, of nutella, of banaan.. Het kan niet gek genoeg. Overal waar je komt, kun je deze heerlijke dunne pannenkoekjes eten. Wat ik vooral heerlijk vind, zijn de crêpes die van de food trucks of straat komen. Vers gemaakt met verse producten. Als je dit nog nooit hebt gehad, dan moet je het direct proeven als je de eerstvolgende keer in Frankrijk bent.

crepe-1275907_1920

De kersenclafoutis

Niet eens heel veel mensen kennen de clafoutis. Een simpele taart, of eigenlijk gebak, dat enkel gemaakt wordt met eieren, melk, bloem en suiker. Maar de Fransen zijn er gek op! En ik ook eigenlijk. Vooral met die zoete kersen en een laagje poedersuiker als het gebak net uit de oven komt. Een genot voor de tong! Als je in Frankrijk komt, dan moet je dit toch eens proberen.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl