Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Kunst en cultuur aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur staat voornamelijk bekend om haar luxueuze karakter met azuurblauwe zee. Met de uitstraling van de oude steden als Cannes, Antibes en Nice hangt de kunst letterlijk op straat. Monumenten, beeldhouwwerken en in de oude steden is veel kunst te bekennen. Daarnaast zijn de steden aan de Côte d’Azur zeer kleurrijk door de vele bloemen en natuurschoon in de buitenlucht. Veel schilders reisden af naar de French Rivièra om hun inspiratie te uiten op het witte doek. Daarom wordt het gebied overspoeld door de vele musea en andere monumenten. De kunst en cultuur is eindeloos, daarom een top drie van musea die je moét hebben bezocht aan de aan de Côte d’Azur.

  1. Antibes: Musée Picasso

Na de Tweede Wereldoorlog vertrekt Picasso vanuit Parijs naar de Côte d’Azur om daar zijn kunstwerken te maken. In zes maanden heeft hij al zijn creativiteit ge-uit. Zijn kunst is tegenwoordig in zijn eigen museum te bewonderen. De stijl van Picasso is te omschrijven als een kubistische stijl met veel stillevens die tot adembenemende kunstwerken hebben geleid. Een echte must-see voor mensen die van abstracte kunst houden.

Place Mariejol, 06600 Antibes, France

  1. Nice: Musée d’art moderne et d’art contemporain

Toch niet zo veel zin om heel ver terug in de tijd te gaan? Dan is het bovenstaande museum in Nice dé ideale oplossing. In 1990 werd dit museum geopend in Nice. Het werk in het museum is alles behalve eenzijdig. Meer dan veertig kunstenaars stellen hun kunstwerken tentoon in het museum, met onder andere sculpturen en schilderijen. Naast grote collecties van kunst, worden er ook kleine exposities aangeboden. Voor ieder dus wat wils.

Place Yves Klein, 06000 Nice, France

  1. Nice: Musée Matisse

Ben je helemaal uitgewaaid op het strand in Nice? Dan is in het zo ongeveer meest kleurrijke pand van Nice Musée Matisse te vinden. Het kleurrijke pand is met zijn schilderijen te vergelijken, met Henri Matisse, die alle kleuren van het palet toont. De naam van het museum verraadt haar soort kunst. In dit museum worden namelijk verschillende schilderijen, beeldhouwwerken en persoonlijke bezittingen van de Franse schilder Henri Matisse tentoongesteld.

Avenue des Arènes de Cimiez, 06000, Nice, France

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl