Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Flashback Famous: Brigitte Bardot

Als mensen aan de Côte d’Azur denken, dan denken mensen vaak aan lekker weer, peperdure auto’s en het wereldberoemde filmfestival in Cannes. Maar als ik aan de Côte d’Azur denk, dan denk ik meteen aan hét stijlicoon van de wereld. En dan heb ik het natuurlijk over Brigitte Bardot, beter bekend als BB. Brigitte Bardot is geboren in Parijs, maar vertrok al snel naar de Côte d’Azur waar zij haar filmcarrière begon. In de jaren vijftig groeide Brigitte Bardot uit tot hét sekssymbool.

De Franse film ‘Et dieu créa la Femme’ van regisseur Roger Vadim, maakte BB in één klap bekend. De blonde verschijning maakte van de pittoreske dorpjes aan de Côte d’Azur ware hotspots. In het bijzonder heeft Brigitte Bardot Saint-Tropez op de kaart gezet. Jaarlijks zoeken veel toeristen het zuiden van Frankrijk op om het jetset leven mee te maken aan de French Riviera. In totaal heeft Brigitte Bardot in 48 films gespeeld. Met haar mooie verschijning op het witte doek werd BB steeds populairder, vooral de mannelijke kijkers zaten aan de buis gekluisterd.

Naast haar filmcarrière, is Brigitte Bardot ook gaan zingen. Daarnaast werd zij door haar spetterende uitstraling wereldberoemd. Door haar filmcarrière was BB vaak te vinden op de rode loper van het bekende filmfestival in Cannes. Op het strand werd zij vaak gefotografeerd en groeide ze uit tot een waar sekssymbool. Er wordt zelfs beweerd dat de ansichtkaart met een foto van Brigitte Bardot beter werd verkocht in Parijs, dan een ansichtkaart van de Eiffeltoren.

 

Tegenwoordig is Brigitte en still going strong. In haar dagelijks leven zet ze zich in voor dierenrechten. Dit jaar mag Brigitte Bardot 83 kaarsjes uitblazen aan de mooie kust die de Côte d’Azur te bieden heeft. Niet alleen Brigitte Bardot is tijdloos, ook de Côte d’Azur heeft een allure waar niemand omheen kan, zelf BB niet!

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht
Holiday Green - CotedAzur.nl

Holiday Green

Fréjus

  • Uitgebreid animatieprogramma
  • Leef je uit in Aqualand Fréjus
  • Spot beroemdheden in Cannes

Veel afwisseling in activiteiten vind je op Vakantiepark Holiday Green, van sport en spel tot rust en ontspanning. Op dit vakantiepark vind je alles!

CotedAzur.nl