Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Mustvisits stedentrip naar Nice

Nice, de hoofdstad van de Côte d’Azur, is vooral bekend vanwege de uitgestrekte boulevards, parken, musea en het carnaval. Niet alleen liefhebbers van zon, zee en strand kunnen hier hun hart ophalen, maar ook liefhebbers van cultuur zijn hier aan het juiste adres. Er is dus ontzettend veel te doen én zien in Nice, maar wat mag je nou echt niet missen ?  Hieronder de 5 mustvisits, speciaal voor jou.

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais, de langste boulevard van de stad (zo’n acht kilometer lang), is een enorme trekpleister. Terwijl je aan de ene kant een geweldig uitzicht op de Middellandse Zee hebt, is er aan de andere kant een groot aanbod van restaurants en terrasjes. Men komt hier graag om hard te lopen, te skaten of gewoon een lange wandeling te maken.

Vieux Nice

Het oude deel van de stad, genaamd Vieux Nice, is toch eigenlijk wel het mooiste en charmantste gedeelte. Hier vindt je veel verschillende soorten winkeltjes, waaronder souvenirwinkeltjes, boetiekjes en specialiteitenwinkeltjes. Daarnaast kan je op het grote plein van Vieuwz Nice, Cours Saleya, iedere ochtend op de markt slenteren. In de avond kan je hier een heerlijke maaltijd nuttigen op één van de terrasjes. Daarnaast bevindt zich hier ook de Colline du Chateau: een heuvel aan het einde van de promenade waarop ooit het kasteel stond. Je kan hier ruim tweehonderd treden naar boven klimmen, om te genieten van een prachtig uitzicht over de stad, de stranden en de Middellandse Zee. Natuurlijk kan je af en toe even een pauze inlassen, of gewoon met de lift gaan. Dat kan ook.

plaatje-6

MAMAC

Dit opvallende gebouw, bestaande uit vier vierkante met marmer beklede torens, met daartussenin glazen bruggen, is al een kunstwerk op zich. Architecten Yves Bayard en Henri Vidal hebben dit museum ontworpen. Het MAMAC stelt vooral Europese en Amerikaanse kunstwerken uit de tweede helft van de 20ste eeuw ten toon. De Franse variant van pop-art, genaamd nouveau réalisme, is hier duidelijk aanwezig. Een belangrijke vertegenwoordiger van deze kunststroom is Yves klein. Daarom is er een speciale zaal aan hem gewijd.

Is de Côte d'Azur ook jouw favoriete vakantiebestemming?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

CotedAzur.nl